Stadion: Francisc Matei

Spectatori: aproximativ 130

Marcatori: Cr. Marcu 57 (11m) / Diniș 50 (11m)

Cartonașe galbene: B. Dan, Bodin, Cr. Marcu (2), Balint, Mikle, I. Dan / Miklo, Gemănariu, Haidu, Corbu

Cartonaș roșu: Cr. Marcu 90+3, pentru cumul de cartonașe galbene.

AS Unirea:Odobasianu - B. Dan (46 Mikle), Balint, Fărcuța (72 Tripe) , Fl. Merce, Rusu, Zdrâncă, Rotar, Bodin (59 Manea), A. Ban (88 I. Dan), Cr. Marcu,

Antrenor:Ciprian Carțiș.

Zorile: Halasz - Boroș, C. Degău, Gemănariu, D. M. Toma, Corbu, Bălan (46 Bonchiș), Miklo (61 Ciuciu), R. Dagău (46 Haidu), Diniș, D. Degău (73 M. Morcan).

Antrenor: Ioan Horge.

Arbitri: Laurențiu Ciuchița - Bogdan Gireadă și Jeanina Păduraru, asistenți.

Observator AJF: Marcel Pirtea.

Primul pas greșit, chiar pe propria arenă, a beiușenilor care formează lotul echipei Unirea Oșorhei, s-a dovedit a fi destul de imoprtant în situația din clasament, deoarece de acest fapt au profitat vășcăuanii, care le-au „suflat”primul loc prin victoria obținută la Tulca.

 

Începutul returului nu a coincis cu speranțele suporterilor care vizau doar victoria, pe care, însă, favoriții lor nu au reușit să o obțină în urma unei prestații departe de pretențiile unui, fost de acum, lider al Seriei a II-a, din Liga a V-a. Egalul consemnat la finalul meciului a nedreptățit, pe undeva, echipa oaspete mult mai prezentă în joc, însă „zorile” victoriei a privat-o pe aceasta datorită marilor ratări din prima parte a jocului când a dominat autoritar, dar a fost acceptată dacă ținem cont că la ultima fază beiușenii puteau să de-a lovitura decisivă.Bunteștenii, curios, s-au instalat chiar din startul partidei la conducerea jocului, însă Miklo (1) a șutat peste bară la prima incursiune în careul advers, iar gazdele au fost obligate, minute bune să facă pasul înapoi. Același Miklo (13) s-a infiltrat în dispozitivul advers, dar lobul lui a fost scos de pe linia porții de insipirația unui fundaș beiușean, după care Diniș (19) a irosit o lovitură liberă de la 17 metri. Între timp, Halasz s-a remarcat la lovitura liberă puternic executată de Fărcuța (16), iar la cealaltă poartă, din nou, Miklo (21) a avut neșansă. Cr. Marcu (29) a fost autorul unui șut puternic, din lovitură liberă, dar Halasz a fost la post, în timp ce D. Degău (43) a prins o torpilă formidabilă de la aproximativ 30 de metri care a zguduit bara transversală. Chiar adacă s-au înscris două goluri în partea a doua, aceasta a fost mult mai săracă din punct de vedere spectacular datorită faptului că „plumbul” din ghete a început să atârne greu în exprimarea jucătorilor care, pe final de joc, au dat semne vădite de oboseală. Punctul cu var a fost de două ori „hotărâtor” în înscrierea golurilor reușite de Diniș (50) și Cr. Marcu (57), când au transformat loviturile de pedeapsă, just acordate de centralul Ciuchița, care a condus foarte bine meciul, fiind autoritar, pe fază în permanență, chiar dacă jucătorii au încercat anumite „artificii” acestea fiind „stinse” încă din start, printr-o manieră categorică, de multe ori nu pe placul acestora, dar în spiritul regulamentului.Ciuciu (63) a avut șansa desprinderii dar a șutat slab, după care a urmat un joc „șters” din partea ambelor echipe, singura fază mai notabilă fiind pătrunderea lui Mikle (90) în marginea careului mic, fără sorți de izbândă. Pentru beiușeni urmează marele derby a campionatului duminică, 17 martie, în deplasarea de lângă „Apa Boiului” în compania echipei pregătită de Dorin Boca, Biharea Vașcău, o partidă cu implicații majore la vârful clasamentului, una care cu siguranță va fi capul de afiș la finalul săptămânii în Depresiunea Beiușului.

PS. Chiar dacă a greșit pe teren,  un gest de adevărat căpitan de echipă a avut Cristian Marcu în urma eliminării, just dictată de centralul partidei, Laurențiu Ciuchița, când a părăsit în liniște suprafața de joc, recunoscându-și vina, în contradicție cu alți colegi, dar și oficiali din echipă, care la final au protestat vehement (?!?), fără vreun temei.