Teren: Comunal Oșorhei

Spectatori: 57

Marcatori: Cora 8, Filimon 64, 66,  Lupașcu 80, Pușă 83  / Haidu 45+1

Cartonașe galbene: Dumea, Lerințiu

AS: Negruț (88 Birta) - Dumea, Filimon (83 Spătar), Pușa, Lerințiu, Kun (72 Bojani), Lupașcu, Sfârlea (67 Dianu), Pușcaș (61 Bot), Cora, Lascu.

Antrenor: Ciprian Dianu.

Zorile: Halasz - Gemănariu, Corbu, C. Degău, Jula, Dan M. Toma, Haidu, Dăgău, Bălan (70 M. Toma), Bonchiș, Diniș.

Antrenor: Ioan Horge.

Arbitri: Vasile Cozac - la centru, Ștefan Pop și George Bronț, asistenți.

Observator AJF: Horia Buz.

Liderul Seriei a II-a din Liga a V-a, AS Unirea Oșorhei, a reușit să „uite” foarte repede „pasul greșit” din etapa trecută când a „capitulat”, surprinzător, la Ciumeghiu, câștigând lejer un meci care se anunța destul de dificil în compania unei echipe, Zorile Buntești, care, la ora disputării meciului, întregea „careul de ași”.

Disputat la o oră matinală, neobișnuită pentru localnici, meciul a fost pregătit ca la marile confruntări, prin grija finanțatorului acestei echipe, Răzvan Oneț, deoarece fondul sonor a fost plăcut „poluat” cu imnul echipei locale, care a surprins plăcut la acest nivel, în care se dispută competiția. Un sincer bravo gazdelor pentru sportivitatea de care au dat dovadă pe toată durata partidei, în ciuda mizei, cât și după încheierea acesteia. Încă din start intențiile gazdelor au fost mai mult decât clare, în care cartea atacului a fost cuvântul de ordine, iar după ce Sfârlea (6) a trimis o „torpilă” greu reținută de Halasz, scorul a fost deschis la următoarea fază. O lovitură de colț bine executată de Sfârlea la prima bară a fost deviată, din apropiere, de Cora (8) în plasă. Ocaziile s-au succedat la poarta bunteștenilor, însă Cora (11) și Kun (13) nu au avut șansă în fața lui Halasz, ca să specificăm cele mai mari ocazii, în timp ce oaspeții au răspuns prin contraatacul lui Diniș nefinalizat însă de Bonchiș (33). După o lovitură de cap a lui Lupașcu (41) respinsă in extremis, oaspeții au restabilit egalitatea la pauză (1-1) prin Haidu (45+1), tot prin același procedeu, în urma unui corner. Surprinzător, cei care pun stăpânire pe startul reprizei secunde au fost oaspeții, însă Haidu (47) și Diniș (49, 53) nu au fost atenți în urma unor faze fixe. Sfârlea a executat bine o lovitură liberă, dar Pușă (60) a luat la țintă bara transversală. Pe decursul a 120 de secunde soarta partidei a fost „pecetluită” de inspiratul Filimon (64, 66), care a profitat de degringolada din defensiva bunteștenilor, reușind desprinderea (3-1). Din acest moment ritmul meciului a scăzut vizibil, chiar dacă Bot (69) și Diniș (73) au dorit să „contrazică”, fapt realizat însă pe final de meci de Lupașcu (80) și Pușă (83) care au profitat de lipsa de prospețime a partenerului de întrecere, fixând scorul final (5-1). Lupta la vârful clasamentului se anunță una deosebit de interesantă, după sincopa liderului, deoarece Gloria Căbești continuă șirul victoriilor consecutive, însă duminică la Buntești va avea un adevărat „examen”, în timp ce cei din Oșorhei vor întâlni pe teren propriu un adversar accesbil, Izvorul Cociuba Mare.