Luceafărul Oradea va aborda ediţia 2017-2018 a Ligii a II-a cu un nou staff tehnic. Dacă sezonul trecut a avut pe bancă, în mai multe rânduri, doar antrenori bihoreni, acum gruparea finanţată de Ioan Blidaru va miza pe tehnicieni din afara judeţului, Cornel Ţălnar şi Florentin Petre.

 

Cei doi au pregătit ultima dată FC Braşov, cu care au ratat promovarea în primul eşalon. De altfel, gruparea braşoveană se confruntă cu mari probleme financiare, aflându-se în pragul falimentului. În vârstă de 60 de ani, Ţălnar a mai pregătit în mai multe rânduri Dinamo Bucureşti, U Cluj, dar şi Inter Sibiu, Ceahlăul Piatra Neamţ, Concordia Chiajna. "Luceferii" vor face cunoştinţă cu noii antrenori luni după-amiază, la ora 17.00, când la Baza Sportivă din Sânmartin este prevăzută reunirea lotului.

Din staff-ul tehnic mai fac parte orădeanii Ioan Pap-Deac şi Kiss Alexandru, în timp ce Cristian Lupuţ, care a pregătit echipa o scurtă perioadă în ediţia trecută va activa în structura administrativă.

Modificări au survenit şi vor mai apărea şi în lot. Momentan, cinci jucători nu mai fac parte din efectivul luceferilor. Sergiu Arnăutu (ajuns la Petrolul), Ionuţ Hlinca, Istvan Balla şi-au încheiat contractele şi nu au mai fost prelungite şi s-a mai renunţat la Sergiu Moga şi Florin Cordoş.

Într-o altă ordine de idei, între conducerile clubului orădean şi Consiliului Judeţean există discuţii pentru o colaborare a cărei scop final să fie accederea Luceafărului în primul eşalon. În campionatul trecut, gruparea orădeană s-a clasat pe locul 10.