Jucătoarea Alexandra Dulgheru, numărul 201 WTA, a câştigat, sâmbătă, turneul de la Varşovia, dotat cu premii în valoare de 600.000 de dolari, învingând-o în finală, cu scorul de 7-6 (7/3), 3-6, 6-0, pe sportiva ucraineană Alona Bondarenko, a opta favorită. În vârstă de 20 de ani, Dulgheru a obţinut, prin câştigarea acestui turneu, 470 de puncte WTA şi un cec în valoare de 98.500 de dolari, mai mare decât veniturile obţinute anterior în întreaga carieră (48.836 de dolari).

Alexandra s-a aflat, în urmă cu opt zile, pe punctul de a nu mai participa la această competiţie, deoarece a pierdut avionul spre Polonia. Sportiva română a avut noroc însă cu ploaia de la Varşovia, care a provocat întârzieri în programul calificărilor. Astfel, primul ei meci din calificări a fost amânat cu o zi, în care Alexandra Dulgheru a învins-o pe Lenka Wienerova, din Slovacia. Ulterior, Dulgheru a trecut, tot în calificări, de Anna Korzeniak (Polonia) şi de Alicja Rosolska (Polonia) şi a acces pe tabloul principal.
În primul tur la Varşovia, Dulgheru a trecut, cu scorul de 6-3, 6-4, de Agnes Szatmari, iar în turul doi s-a impus în faţa sportivei italiene Sara Errani, scor 6-4, 6-3. În sferturile de finală, jucătoarea română a învins-o, cu scorul de 6-1, 7-5, pe Galina Voskoboeva din Kazahstan, iar în semifinale a trecut de Daniela Hantuchova din Slovacia, cu scorul de 6-4, 6-7 (2), 6-1.
"Cu opt zile înainte de a împlini 20 de ani, Dulgheru, numărul 201 mondial, a avut un joc variat, cu sânge rece în momentele cruciale ale întâlnirii ce a durat aproape trei ore. În ultimul set, ea nu i-a mai lăsat nicio şansă jucătoarei ucrainene, numărul 39 mondial, considerată favorită", notează AFP.
Este un succes uimitor pentru mine. Telefonul meu sună întruna, toată lumea vrea să mă felicite. Mi-am promis că îmi voi cumpăra ceva drăguţ, iar apoi îmi voi duce părinţii la un restaurant", a spus Dulgheru.
Datorită rezultatului din Polonia, Dulgheru va avansa peste 110 poziţii în clasamentul WTA şi va intra în Top 100.