Conflictul deschis dintre fosta conducere a Comisiei Judeţene de Arbitri şi actuala echipă din fruntea Asociaţiei Judeţene de Fotbal Bihor se lasă cu primele sancţiuni. Astfel, în cadrul celui mai recent Comitet Executiv al CJA s-a hotărât ca Octavian Şovre, Laurenţiu Danşa şi Marius Omuţ să fie declarate persoane indezirabile în fotbalul bihorean.

 

Desele acuze ale acestei echipe faţă de noua conducere a AJF Bihor nu au rămas fără consecinţe. Astfel, până la momentul în care se va ajunge în faţa instanţelor de judecată, Comitetul Executiv al CJA a declarat indezirabile aceste persoane, decizie, fără consecinţe juridice, aplicată şi de AJF Bihor. „Frecventele încălcări ale unor articole din Regulamentul de Organizare şi Desfăşurare a Activităţii Arbitrilor de Fotbal (RODAAF). Este vorba de 13 încălcări, cumulate cu ilegalităţi constatate, acţiuni denigratoare şi de intimidare, de împiedicare a activităţii fotbalistice şi arbitraj, falsuri, denunţuri repetate şi declaraţii mincinoase, menite să deterioreze şi să ştirbească activitatea AJF Bihor. Decizia de a-i declara indezirabili a fost luată de Comitetul Executiv al CJA, iar noi am extins-o şi la niveul AJF. Hotărârea nu are efecte juridice, atât că nu sunt doriţi, nu sunt agreaţi, în instituţia noastră”, a declarat Radu Bitea. Acesta este doar un pas în luarea de atitudine a AJF Bihor pentru că urmează alte măsuri cu potenţiale consecinţe mult mai grave. „Am girul Comitetului Executiv de a face demersuri împotriva acestor persoane la autoritatea de control competentă. Am aflat, consultându-mă cu persoane specializate în acest sens, unde trebuie să mă duc cu toate aceste probleme şi am fost sfătuit să merg la prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor”, a mai spus preşedintele AJF Bihor. Acţiunea în instanţă îl vizează pe fostul preşedinte al CJA Bihor, Octavian Şovre.

 

AJF, controlat de MTS

În aceste zile, trei angajaţi din cadrul Ministerului Tineretului şi Sportului se află în control la AJF Bihor. Această situaţie vine ca urmare a unor sesizări false, după cum declară preşedintele AJF în numele a patru persoane: Florin Marian (fost arbitru şi actualmente observator), Valer Vancea (fost preşedinte AJF), Feke Gyorgy (antrenor de copii la Olimpia Salonta) şi un anume Marian Cuc. Acesta din urmă, chiar dacă nu a fost prezent la Adunarea Generală Extraordinară a AJF Bihor, reclamă nereguli din cadrul acestei şedinţe la care a fost prezent un jurist eminent din cadrul FRF. „Suntem controlaţi în baza unor denunţuri sau sesizări false. Am luat legătura cu cele trei persoane care activează în fotbalul bihorean şi toţi trei au spus că nu au făcut nicio plângere sau vreo sesizare. Este vorba de furt de identitate aici şi vor fi sesizate organele abilitate. Bănuiesc că şi în spatele acestei acţiuni este Octavian Şovre”, a mai spus Radu Bitea. Conducătorul fotbalului bihorean a mai afirmat că de când ocupă această funcţie a mai avut parte de o serie de denunţuri toate menite să-i obstrucţioneze activitatea: un denunţ anonim depus la Inspectoratul Şcolar, unul de pe adresa unei persoane decedate la DNA, unul la FRF în numele lui Orban Jakab (preşedintele echipei Cetatea Biharia), care a precizat că nu făcut aşa ceva, şi unul la CCA, în numele lui Sebastian Moisin.