Stadion: Transilvania Sport Academy Oradea

Spectatori: 63

Marcatori: Patric Andraș 24, Antonio Marcu 85 / Mario Junc 76

Cartonașe galbene: Boka, Mladin, Berdea, D. Bone, Bălan, Farcaș/ L. Junc, Prața, Gruie

Carton roșu: George Bogdan 90+1, pentru înjurii adresate adversarului

Unirea: Verdeș - Beredea, Andraș, M. Bone, Mladin, Lazăr, Bălan, D. Bone

(75 Farcaș), Catană (75 Kovari), Marcu, Boka.  Antrenor: Pavel Popovits.

CSO: Parasca - Gheban, Bilă, Chiș, Gruie, Clepcea (69 Mândru), L. Junc, G. Bogdan, Pădurean (69 Grosu), M. Junc (87 Nistor), Oncică (46 Prața).Antrenori: Voicu Popa și Sandu Balaj.

Arbitri: Raul Balaiban - la centru; George Urs și Alex Beleneşi - asistenți.

Observator AJF: Marcel Pirtea.

Derby-ul etapei în cadrul play-out-ului din Liga a IV-a, Seria Sud, s-a ridicat la nivelul așteptărilor, fiind presărat cu reușite personale de ambele părți, în care jucătorii celor două echipe au făcut o mare risipă de energie, iar deznodământul s-a amânat până spre final.

Dorința ambelor echipe de a câștiga punctele puse în joc a fost vizibilă imediat după fluierul de start, când jucătorii au „intrat” hotărât la ...minge, pe alocuri chiar prea hotărât, argument fiind cele nouă cartonașe galbene acordate, în care gazdele au „dominat” clar, nervozitatea lor fiind de neînțeles. Jucătorii gazdă au avut un avantaj mare datorită suprafeței sintetice pe care s-a jucat, o suprafață de bună calitate, în timp ce șteienii au avut nevoie de timp pentru acomodare, fapt ce a cântărit mult în startul partidei, una controlată de amfitrioni. Prima testare a portarului șteian, Ianis Parasca, a fost făcută de Marcu (5), urmat de Andraș (13, 21) însă acesta a fost la post. În urma unui corner, Andraș (24) a înscris cu o lovitură de cap, 1-0, gol contestat de oaspeți care au invocat un fault în atac. Dacă la faza golului, centralul nu a luat nici o măsură, același „tratament” a fost aplicat, tot în defavoarea vizitatorilor, la o fază dubioasă în suprafața de pedeapsă când Pădurean (39) fost tamponat destul de serios. De altfel, la pauză acesta a arătat urmele lăsate pe picior de lovitura fundașului advers.

Repriza a doua a fost una a portarilor, iar dacă despre experimentatul Cosmin Verdeș se știa multe lucruri bune, în schimb trebuie remarcată prestația portarului șteian, Ianis Parasca, în vârstă de doar 15 ani, care a avut niște intervenții senzaționale. Gazdele au avut câteva ocazii prin D. Bone (49), Mladin (53), Boka (61), rezolvate de Parasca, la fel ca și Verdeș la situațiile avute de G. Bogdan (50) și, mai ales, Prața (57), în timp ce lobul trimis de D. Bone (63) a fost respins de Gheban. Oaspeții au pus stăpânire pe mijlocul terenului, construind mult mai mult, iar rezultatul a apărut în urma unor succesive „țesături” de pase care a prins descoperită defensiva gazdelor, iar Mario Junc (76) cu o execuție de mare finețe, șut „tăiat” în colțul lung, a adus egalarea, 1-1, după care ocaziile de gol au dispărut, pur și simplu. Și totuși, golul, 2-1, a venit în urma unei lovituri libere de la 25 de metri executată deAntonio Marcu (85) în vinclu. Chiar dacă s-a jucat destul de dur, pe alocuri, culminând cu un cartonaș roșu, dar pentru înjurii, jucătorii celor două echipe merită toate aprecierile pentru efortul depus, unul apreciat de puținul public spectator, în care galeria șteienilor și-a făcut din plin prezența.