Cea mai importantă competiție de minifotbal care s-a desfășurat în această perioadă în țară, Supercupa României, a avut loc la Oradea, la sfârșitul săptămânii trecute. Din păcate, AEK Oradea, campioana Bihorului, a părăsit întrecerea încă din faza sferturilor de finală fiind învinsă cu 1-0 de Real Yry Team Iași după ce în precedentele patru meciuri obținuse doar victorii fără a încasa nici măcar un gol (golaveraj 17-0).

Premieri efectuate la deschiderea oficială

Competiția, la startul căreia s-au aliniat nu mai puțin de 48 de echipe din întreaga țară, s-a desfășurat în perioada 4-6 iunie, pe terenurile din cadrul Bazelor Sportive Tineretului și AEK (Arabesque). Cu toate că întrecerea a debutat în cursul dimineții de vineri, deschiderea oficială a avut loc în aceeași zi, dar de la ora 20.00, fiind premiate cu acest prilej mai multe persoane care sprijină dezvoltarea acestui sport. Federația de Minifotbal din România a fost reprezentată la fața locului de către președintele Ioan Onicaș și de către Takacs Attila, secretarul general al FMR dar și al Federației Europene de Minifotbal. Invitatul special a fost Alexandru Boc, fostul internațional, care joi a împlinit 75 de ani. În cadrul festivității au fost premiați pentru dezvoltarea minifotbalului deputatul Adrian Merka, primarii Adrian Petroi (Hidișelu de Sus) și Iulian Balaj (Ștei), dar și Spiros Baltsavias, cel care a organizat la Oradea cele mai importante turnee finale din minifotbalul românesc: Campionatul Regional, Campionatul Firmelor și Instituțiilor Publice, Campionatul Național și acum Supercupa României.

Patru victorii din patru posibile

Cele 48 de echipe au fost repartizate în 16 grupe, primele 15 asigurându-și biletele pentru participarea la turneul final al Campionatului Național. În cele două jocuri din cadrul Grupe F în care a fost repartizată, AEK Oradea, campioana Bihorului, s-a impus la scor de fiecare dată. În prima partidă, orădenii au învins 5-0 (3-0) pe Spartanii Râmnicu Vâlcea prin golurile marcate de către Sebastian Zadori, Andrei Ferik și Andrei Șumălan, autorul unei triple. Cea de-a doua partidă din cadrul grupei a avut o desfășurare indetică pentru formația condusă de pe margine de către Spiridon Baltsavias. Așadar AEK s-a impus 5-0 (3-0) în fața lui Exclusive Târgu Jiu, golurile fiind marcate de către Dragan Paulevici, Andrei Șumălan, Andrei Ferik, Răzvan Fărcuța și Adrian Iova. Cu 10 goluri înscrise și niciunul primit, orădenii a câștigat detașat Grupa F din care au făcut parte. În șaisprezecimile de finală, AEK a dispus cu 2-0 (1-0) de Autovip Garden Șimleu Silvaniei. Golurile au fost marcate de către Andrei Ferik, care a înscris câte un gol în fiecare repriză. Sâmbătă seara, în optimile de finală, AEK Oradea a învins cu 5-0 (2-0) pe MFC Ploiești, scor înregistrat și în cele două partide disputate în faza grupelor. Reușitele au aparținut următorilor: Claudiu Codoban, Andrei Șumălan (2), Marius Balogh și Andrei Ferik.

Calificați la turneul final al CN de minifotbal

Când aproape nimeni nu se aștepta, după ce campioana Bihorului defilase practic în precedentele 4 partide, galben-negrii au cedat surpinzător, ieri dimineața, în faza sferturilor de finală fiind învinși cu 1-0 de către Real Yry Team Iași. Moldovenii au avut o eficiență incredibilă finalizând cu gol unul din cele două șuturi avute pe spațiul porții pe întreaga durată a partidei. Din păcate însă pentru ardeleni, reușita echipei din Iași, singurul gol încasat de orădeni în 5 partide, a scos-o din competiție pe AEK. Ieșenii au înscris în minutul 3 prin Botezatu, după care gazdele s-au năpustit practic asupra porții adverse dar fără niciun rezultat. În ultimele cinci minute au forțat chiar și fără portar, dar fără succes. A rămas 0-1 și oaspeții s-au calificat în semifinale, în timp ce AEK Oradea a rămas cu un singur obiectiv îndeplinit, calificarea la turneul final al Campionatului Național de minifotbal care se va desfășura la Râmnicu Vâlcea.

Alte rezultate din sferturile de finală: Glissando Timișoara - Golden Boys Bacău 1-1 (3-2) după lovituri de departajare, Nova Vita Târgu Mureș - Borussia Hermannstadt 0-0 (4-3) după lovituri de departajare și Luciano Arad - Premiere Arad 0-0 (2-3) după lovituri de departajare.

Rezultatele semifinalelor: Glissando Timișoara - Real Yry Team Iași 3-0 și

Nova Vita Târgu Mureș - Premiere Arad 5-2

Finala mică: Real Team Iaşi - Premiere Arad 4-4 (5-7) după lovituri de departajare

Finala mare: Glissando Timişoara - Nova Vita Târgu Mureş 1-1 (1-3) după lovituri de departajare

AEK Oradea: Răzvan Egri - Dragan Paulevici, Andrei Ferik, Claudiu Codoban, Andrei Șumălan, Bogdan Mintaș, Sebastian Zadori, Răzvan Fărcuța, Cristian Andor, Marius Balogh, Răzvan Pocian și Florin Lazăr.

Antrenor: Spiridon Baltsavias.