ACS CAO 1910 Oradea n-a avut şansa să întâlnească un adversar de calibru din Liga I în "16-imile" de finală ale Cupei României. Sorţii au scos în calea echipei orădene pe Hermannstadt Sibiu, ocupanta locului secund din Liga a II-a, cu care se vor duela pe teren propriu în 22 septembrie, de la ora 16.30.

 

Sibieni invincibili până acum

După cinci etape, sibienii sunt la egalitate de puncte (13) cu liderul CSA Steaua, după patru victorii şi o remiză. Hermannstadt s-a calificat cu mari emoţii în această fază a Cupei, având nevoie de lovituri de departajare pentru a trece de AFC Odorheiu Secuiesc (3-1), o reprezentantă a eşalonului trei. În schimb, CAO a furnizat surpriza, după ce a învins U Cluj, scor 2-1. "Știm că iubitorii fotbalului bihorean ș-ar fi dorit să vadă pe stadionul Municipal o echipă galonată din fotbalul românesc, dar sorții au făcut ca la Oradea să vină tot o echipă de liga a II-a, care luptă pentru promovarea în primul eșalon, pe care l-a părăsit în această vară. Jucătorii noștri vor profita de acest joc pentru a face o bună propagandă fotbalului bihorean și vor avea ocazia să arate din nou că se pot ridica la nivelul unui adversar superior, acolo unde cu siguranță tind să ajungă și ei", a comentat Laurenţiu Danşa, preşedintele ACS CAO 1910 Oradea.

 

S-a renunţat la Mintaş

În această săptămână, conducerea echipei orădene şi fundaşul Bogdan Mintaş au ajuns la o înţelegere pentru rezilierea pe cale amiabilă a contractului. Mintaş a plecat cu echipa de minifotbal la turneul de Liga Campionilor de la Rimini, fără acceptul antrenorului Florin Farcaş. "Regretăm că s-a ajuns, dar nu putem să acceptăm abaterile disciplinare. Avem nevoie de jucători cu devotament şi caracter. În acelaşi timp, este nevoie şi de disciplină în cadrul echipei şi pentru asta trebuie să respectăm regulile. Vă daţi seama, dacă am face concesii, s-ar crea un precedent şi atunci am da liber ca oricine să facă ce doreşte din cadrul clubului, ceea ce nu e in regulă", a afirmat Laurenţiu Danşa. 

În etapa de la sfârşitul acestei săptămâni, CAO joacă sâmbătă, de la ora 17.00, în deplasare, cu Someşul Dej, echipă care în etapa a doua a fost surclasata (1-4) de Lotus Băile Felix.

Programul complet al jocurilor:

Universitatea Craiova - CFR Cluj

Minaur Baia Mare - Poli Iași

CSM Slatina - Dunărea Călărași

FK Csikszereda - Chindia Târgoviște

Ripensia - Dinamo

Petrolul - U Craiova 1948 SA

CS Hunedoara - FCSB

FC Argeș - FC Botoșani

ACSO Filiași - UTA

Unirea Slobozia - Poli Timișoara

Concordia Chiajna - Gaz Metan Mediaș

FC Buzău - Academica Clinceni

Farul - Sepsi OSK Sfântu Gheorghe

Șomuz Fălticeni - FC Voluntari

CS Mioveni - Rapid

CA Oradea - FC Hermannstadt Sibiu

Meciurile se dispută în sistem eliminatoriu, într-o singură manşă, pe terenul echipei de categorie inferioară sau mai slab clasată în campionatul precedent. În cazul în care jocurile din Cupa României urmează să fie televizate în direct şi sunt programate în nocturnă, iar clubul organizator nu dispune de un stadion dotat cu instalație de iluminat, jocul se va programa pe un stadion din localitatea cea mai apropiată, care îndeplineşte condițiile regulamentare necesare disputării jocului şi televizării.