Cei de care depinde destinul echipei de baschet masculin, probabil singura capabilă să facă performanţă într-un oraş precum Oradea, au decis ca întreg colectivul tehnic care a activat în sezonul trecut să îşi desfăşoare munca în continuare.

 

Nicio schimbare pe banca tehnică a formaţiei de baschet masculin CSM CSU Oradea semn că oficialii clubului sunt mulţumiţi de activitatea tuturor celor care au grijă de pregătirea echipei. Astfel, dacă despre Cristian Achim şi Milan Mitrovic se ştia de ceva vreme că vor rămâne în continuare să muncească în oraşul de pe Crişul Repede, ultimii doi confirmaţi sunt Marius Marinău, preparatorul fizic, şi Cristian Dan, fizioterapeutul. Cristian Achim, antrenorul principal, este cel mai longeviv tehnician din baschetul masculin la nivel de seniori. A preluat echipa în luna noiembrie a anului 2009 și se află în fața celui de-al 9-lea sezon la cârma roş-albaştrilor. Milan Mitrovic, sârbul de 36 de ani născut în Belgrad, va ocupa în continuare funcţia de antrenor secund. El se va afla în această postură pentru al patrulea sezon consecutiv. Marius Marinău va fi în continuare preparatorul fizic al echipei. Activitatea foarte bună depusă pe partea de încărcare și menținere fizică, respectiv recuperare sportivă după accidentări, a condus la prelungirea colaborării cu acest specialist. Va fi cel de-al 2-lea sezon consecutiv în această funcție. Cristian Dan va fi fizioterapeutul echipei de baschet masculin și în sezonul competițional 2017/18. El este cel mai vechi component al secției de baschet aflându-se în club de 12 ani după cum se menţionează pe site-ul oficial al clubului CSM Oradea.

 

Perioadă precompetiţională scurtă

Aşadar, alături de Cristi Achim şi Milan Mitrovic, îşi vor desfăşura activitatea în continuare atât Marius Marinău, cât şi Cristian Dan. Munca ultimilor doi va fi deosebit de importantă din 14 august atunci când va avea loc reunirea şi până la primul joc oficial, cel cu Balkan Botevgrad din 20 septembrie, o perioadă precompetiţională scurtă. După reunirea de la începutul săptămânii viitoare, baschetbaliştii se vor pregăti timp de o săptămână pe plan local. Ulterior vor efectua tradiţionalul cantonament din localitatea maghiară Debreţin unde vor petrece 9 zile într-un stagiu cenralizat de pregătire. După revenirea din Ungaria, pe parcursul lunii septembrie, baschetbaliştii vor disputa o serie de amicale care vor avea rol de a omogeniza echipa. La fel ca în fiecare an, Cristian Achim va avea anumite dificultăţi din acest punct de vedere, deoarece câţiva jucători vor fi angrenaţi în acţiunile echipelor naţionale. Sebastian Ionescu va participa în perioada 19-30 august alături de selecţionata României la Jocurile Mondiale Universitare de la Taipei. Andrei Mandache şi Bogdan Nicolescu s-ar putea afla printre tricolorii selecţionaţi pentru Eurobasket 2017, competiţie care se va desfăşura în perioada 31 august - 17 septembrie. Liga Naţională va debuta la data de 7 octombrie, atunci când orădenii vor primi vizita lui CSU Sibiu.