Una dintre cele mai importante performanțe ale sportului românesc s-a petrecut în 2008, la Jocurile Olimpice de la Beijing, atunci când Constantina Diță cucerea aurul olimpic la maraton. Acum, după 10 ani, atlteta a organizat un eveniment aniversar la care, printre invitații marii campioane, s-au aflat și fosta atletă orădeană, Simona Kadas, împreună cu soțul și antrenorul ei, Karol Kadas.

Recepția s-a desfășurat în Capitală prilej cu care Simona Kadas i-a înmânat marii campioane o plachetă aniversară din partea asociației care îi poartă numele. Și cum sportul este viața ei, Constantina Diță a organizat, la sfârșitul recepției, o cursă de alergare în memoria victoriei de acum 10 ani la care au avut posibilitatea să participe toți invitații prezenți la evenimentul din Capitală. „Sunt foarte onorată că am fost invitată la acest eveniment important din viata Constantinei Diță, și mai ales că fac parte din prietenii ei apropiați. Mă bucur că am putut să îi ofer această plachetă din partea Asociației, și sper că în curând va fi prezentă la Oradea la invitația noastră” a declarat Simona Kadas.