În acest an, Colegiul Medicilor din România a propus Ministerului Sănătăţii Publice un nou proiect de lege privind vânzarea cabinetelor medicale. În urma modului de evaluare propus de Colegiul Medicilor, cabinetele ar fi cumpărate de medici la preţuri accesibile.

Ordonanţa de Urgenţă nr. 110/2005 privind vânzarea spaţiilor poprietate privată a statului sau a unităţilor administrativ-teritoriale, cu destinaţia de cabinete medicale, precum şi a spaţiilor în care se desfăşoară activităţi conexe actului medical, a fost suspendată de Curtea Constituţională. Toate acestea s-au întâmplat după ce Consiliul Local Bacău a refuzat să vândă aceste spaţii, Curtea declarând neconstituţionalitatea respectivei ordonanţe. La întâlnirea reprezentanţilor Colegiului Medicilor din România cu ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, aceştia şi-au arătat disponibilitatea de a participa cu expertiza profesională pentru stabilirea actelor normative cu impact asupra profesiei medicale. Ministrul Sănătăţii menţiona că acest proiect de lege va fi reluat şi va corespunde cerinţelor constituţionale, Nicolăescu urmând în acest sens să înainteze o serie de propuneri Guvernului, care să fie, în acelaşi timp, şi în beneficiul medicilor. Potrivit Ordonanţei de Urgenţă nr. 110/2005, un pas important în creşterea calităţii îngrijirilor de sănătate şi lărgirea accesului populaţiei la aceste servicii îl reprezintă reorientarea serviciilor medicale, de la preponderenţa îngrijirilor de specialitate, prin stimularea procesului de privatizare a cabinetelor medicale şi creşterea competitivităţii dintre furnizorii de servicii medicale, la atragerea personalului medical în zonele defavorizate.
În opinia preşedintelui Colegiului Medicilor Bihor, dr. Dumitru Mohan, "acest demers este unul bun, vânzarea cabinetelor medicale ar spori interesul acordat de către medici cabinetului, aceştia fiind astfel stimulaţi să atragă fonduri şi să se ocupe de cabinet."