150 de elevi de la două instituţii de învăţământ orădene și 50 de angajaţi ai ABA Crişuri au igienizat, ieri, malul Crișului Repede, în cadrul unei acțiuni dedicate Zilei Mondiale a Apei.

Administraţia Bazinală de Apă Crişuri celebrează, şi în acest an, Ziua Mondială a Apei, cu o serie de acţiuni de igienizare.

Startul s-a dat ieri, la ora 10.00, zona aleasă fiind Podul Intelectualilor. La acţiune au participat 50 de angajaţi ai ABA Crişuri, alături de 150 de elevi, din diferite clase, de la Liceul Greco-Catolic „Iuliu Maniu” și de la Școala cu clasele I-VIII „Szacsvay Imre” din Oradea, copii care au participat și anul trecut la acțiunea de igienizare și au promis că în fiecare an se vor implica în acest eveniment.

ABA Crișuri a asigurat mănușile, sacii menajeri, ridicarea deșeurilor, dar și instructajul necesar, fiecare echipă fiind însoțită și de un voluntar al ABA Crișuri.

„Administraţia Bazinală de Apă Crişuri încadrează această acțiune în activitățile dedicate Zilei Mondiale a Apei, însă nouă ne place să credem că acesta este doar începutul unor astfel de acțiuni, pentru că o zi a apei se sărbătorește în fiecare zi, nu doar o dată pe an. Astăzi (n.r. – ieri) nu ne-am propus să igienizăm malurile, în mod special, ci ne-am propus să dăm un exemplu, astfel încât cei care se plimbă prin oraș să vadă că există oameni dornici de frumos pentru natură și de bine”, ne-a declarat Anca Mihociu, purtătorul de cuvânt al ABA Crișuri.

Potrivit acesteia, plutitorii, pet-urile sunt mult mai vizibile în această perioadă, întrucât s-au topit zăpezile, au avut loc precipitații care au măturat deșeurile de pe maluri și le-au strâns în zonele de poduri, în care pot să creeze și blocaje.

Printre copiii participanți la acțiunea de igienizare s-a aflat și Ioan Andrei Popovici, elev în clasa a VII-a B, la Liceul Greco-Catolic „Iuliu Maniu” din Oradea.

„Este al doilea an în care iau parte la această acțiune, pentru a arăta că fiecare dintre noi poate face ceva pentru natură. Consider că este o acțiune binevenită, o acțiune interesantă, care ajută oamenii să conștientizeze importanța unui mediu înconjurător curat”, ne-a declarat Ioan Andrei Popovici.

Seria de acțiuni dedicate Zilei Mondiale a Apei continuă astăzi, 19 martie, de la ora 10.00, în Sala Mare a Prefecturii Bihor, cu o întâlnire între reprezentanţii Comitetului de Bazin Crişuri, prefectul judeţului Bihor, Ioan Mihaiu, şi reprezentanţii celor mai importante instituţii de resort.

Nu în ultimul rând, vineri, 22 martie, de la ora 10.00, la Grădiniţa nr. 28, va avea loc o activitate educativă, în cadrul căreia personajul favorit al copiilor, Stropi, îşi va face prieteni noi.