Cea de-a doua ediție a proiectului „Oradea donează o pâine” va avea loc vineri, 22 februarie, între orele 15.00-17.00. Scopul organizatorilor este de a oferi minimul existențial, o pâine, unei persoane care, în momentul respectiv, chiar are nevoie de ea.

 

 

Acțiunea se va desfășura vineri, 22 februarie, între orele 15.00-17.00, în patru locații diferite din Oradea, iar punctele de distribuire alese de organizatori sunt: Magazinul Crișul, Oradea Plazza, Piața Rogerius și Piața Nufărul.

„Până luna trecută, aveam trei locații în orașul Oradea - Magazinul Crișul, Oradea Plazza și Piața Rogerius. Anunțasem, atunci, că ne dorim ca, în fiecare lună, să adăugăm un nou punct de distribuție a pâinii, ceea ce se va și întâmpla. Astfel, Piața Nufărul va fi un nou punct pe care orădenii pot să-l ia în calcul pentru această a doua ediție”, se arată într-un comunicat de presă transmis de Ana-Maria Cania și echipa „Oradea donează o pâine”.

Proiectul se rezumă la două categorii de oameni: cei care, din puținul lor, doresc să ofere o pâine, aducând-o în punctele de distribuție, și cei care nu își pot permite să-și cumpere o pâine și care, în momentul respectiv, chiar au nevoie de ea.

„În luna ianuarie, oamenii frumoși ai acestui oraș au răspuns pozitiv invitației noastre de a întinde o mână, iar noi le mulțumim, pe această cale, invitându-i să susțină, și în viitor, acest proiect de suflet. Dorința noastră este de a crea, pe mai departe, o punte între cei care vor să dăruiască și cei care vor să primească, pentru că aceștia din urmă au nevoie să primească acel minim existențial, o pâine. Prin această pâine, dăruită azi, sădim în oameni încrederea și gândul că nu sunt singuri”, menționează organizatorii acțiunii.

Potrivit acestora, la finalul fiecărui eveniment, toate pâinile rămase din ajutorul oferit vor fi donate unor centre de bătrâni, copii sau oameni cu nevoi speciale. Dacă în luna ianuarie s-au „bucurat” bătrâneii din cartierul Episcopia, la această a doua ediție, pâinile rămase vor fi duse în comuna Dumbrava, la aproximativ 30 km de Oradea, într-un centru cu peste 350 bătrâni.

Toți cei care doresc să se implice în acest proiect vor putea duce pâine la cele patru centre de distribuire din oraș: Magazinul Crișul, Oradea Plazza și Piața Rogerius și Piața Nufărul. De asemenea, sunt așteptate persoane care doresc să se implice în acest proiect, în calitate de voluntari.

Informații suplimentare se pot obține la adresa oradeadoneazaopaine@yahoo.com sau pe pagina de facebook a evenimentului.