Devenită o tradiție, petrecerea de Crăciun a studenților de la Jurnalism, Științe Politice, Relații Internaționale și Politici Publice Europene, are și în acest an un scop umanitar, proiectul din acest an purtând numele „O șansă pentru micuța Maria”.

Uitând pentru o clipă de temele pentru seminarii și cursuri, viitorii jurnaliști și colegii lor de la Facultatea de Istorie, Relații Internaționale, Științe Politice și Științele Comunicării au pregătit, și în acest an, respectând o tradiție moștenită de la vechile generații, o seară de colinde la care au fost invitate cadrele didactice. Una dintre sălile de curs a îmbrăcat haine de sărbătoare, studenții împodobind bradul, iar mesele de curs, altă date suport pentru diferite caiete studențești și proiecte, au fost umplute cu cozonac, boamboane de pom, fructe și alte bunătăți. Atmosfera de sărbătoare a fost întreținută de câțiva studenți talentați: Alexandra Hamza - orgă, Sebastian Miclăuș, Alin Pop și Anamaria Silaghi - voce, acompaniați la chitară de către lector univ. dr. Simona Fer, cadru didactic. Cei patru studenți au dat tonul celor mai frumoase colinde, iar după ce fiecare a interpretat solo câteva cântece specifice, lor li s-au alăturat cu mult entuziasm profesorii prezenți, dar și studenții. Înarmați cu diferite instrumente muzicale, cu toții au retrăit atmosfera de poveste din copilărie, cântând din suflet colindele tradiționale românești. Pe lângă acest recital, celor prezenți li s-a lansat și provocarea de a participa la un karaoke.

”O șansă pentru micuța Maria”

Petrecerea a avut și un substrat caritabil, cadrele didactice și studenții reușind să strângă aproximativ 2.000 de lei, pentru a salva viața unei fetițe de 8 ani, pe numele ei Maria. Șansa ei la viață este de a se cumpăra o sondă prin care va putea fi alimentată, în plus mâncarea cu care va fi hrănită trebuie să fie una specială. Toate aceste sunt mult prea costisitoare pentru părinți, care au trebuit să își ducă copilul la Paris pentru a primi un tratament adecvat. Generozitatea celor de la Jurnalism, Științe Politice, Relații Internaționale și Politici Publice Europene nu s-a oprit aici, cu toții au contribuit și la achiziționarea a 42 de perechi de ciorăpei. Cei care doresc să se alăture campaniei studenților orădeni de a o susține pe micuța Maria o pot face donând orice sumă, cât de mică, în conturile deschise pe numele mamei, IGNA-PETRAȘCU Rodica Mariana, în RON: RO12RZBR0000060018509717 sau în EUR: RO93RZBR0000060020371338.

Cristina PUȘCAȘ

Foto: Rareș CERNEA