Etapa internațională a proiectului concurs național cu participare internațională „Podul prieteniei”/Friendship bridge, ediția a VII-a, 2016-2017, a avut loc, recent, la sediul Centrului Școlar de Educație Incluzivă Nr.1 Oradea. Prin activitățile propuse, proiectul a urmărit dezvoltarea abilităților artistice la elevii din ciclul preșcolar, primar și gimnazial în vederea socializării și integrării lor în societate.

 

La Centrul Școlar de Educație Incluzivă Nr.1 Oradea, a avut loc recent etapa internațională a proiectului concurs internațional „Podul prieteniei”/Friendship bridge, ediția a VII-a, 2016-2017, acțiune prevăzută în Calendarul concursurilor școlare organizate fără finanțare MEN, Domeniul Cultural Artistic: Arte Vizuale. Proiectul a reunit preșcolari, elevi și profesori din România și țări membre UE.

La concurs au participat elevi și profesori din următoarele țări: Marea Britanie, Turcia, Polonia, Grecia, Bulgaria și România (Bihor, Sibiu, Arad, Satu Mare, Prahova, București, Constanța, Vâlcea, Suceava, Argeș, Buzău, Dâmbovița).

Activitățile au fost organizate pe trei secțiuni, după cum urmează: concurs de desene/picturi pentru elevi (129 de participanți); concurs de colaje pentru elevi (161 de participanți) și concurs de lucrări virtuale pentru profesori (16 participanți).

Un juriu de specialitate a jurizat lucrările și a desemnat câștigătorii. Premiile au constat în diplome și pachete cu surprize dulci.

În cadrul proiectului Podul Prieteniei/Friendship bridge, a fost organizat și simpozionul național „Educație pentru viitor”, ediția I, 2017. La simpozion s-au înscris cu lucrări 87 de cadre didactice din 19 județe ale țării.

„Prin activitățile propuse, proiectul urmărește dezvoltarea abilităților artistice la elevii din ciclul preșcolar, primar și gimnazial în vederea socializării și integrării lor în societate”, ne-a declarat prof. Elena Erdeli, coordonatoarea proiectului.

Parteneri în proiect au fost: Inspectoratul Școlar Județean Bihor, Consiliul Județean Bihor, Casa Corpului Didactic a Județului Bihor, Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională, Fundația Life 2008 din Oradea și Societatea CAP Group.