După furtuna de descoperiri șocante care a lovit România în ultima perioadă privind seniorii care locuiau în centre rezidențiale, soarele pare să-și facă încet, încet, apariția.

Potrivit lui Marian Moisi, vicepreședinte al Asociației Bunicilor Veseli, la trei ani de când a început proiectul, Căminul pentru persoane vârstnice „Bunicii Veseli” din Oradea parcurge ultimii pași pentru a obține ultimele autorizații din partea autorităților, precum și licența de funcționare a serviciului social și a-și deschide ușa seniorilor care își doresc să descopere o nouă casă.

Situat în Oradea, pe strada Episcop Ioan Alexi nr. 78, căminul dispune de un număr mic de locuri, dorind să pună accent pe calitatea serviciilor și crearea unui mediu relaxant și familial în care bătrânețea, boala și distanța față de cei dragi să poată fi mai ușor de suportat. Căminul se adresează persoanelor care au peste 65 de ani și care, din cauza vârstei sau afecțiunilor de care suferă, nu mai pot fi îngrijiți la domiciliul propriu.

„Totul a pornit de la ideea tatălui meu în timpul unei cine în familie. Auzisem în luna respectivă de cel puțin 20 de ori de la diferite cunoștințe că nu găsesc locuri în cămine sau, dacă găsesc, nu sunt mulțumite de condiții. Așadar, ne-am gândit să le oferim oamenilor ceea ce au nevoie și ce am dori noi pentru bunicii noștri. Așa a luat naștere proiectul – „Bunicii Veseli”. Pentru noi, familia a fost mereu importantă și, de aceea, putem spune cu încredere că vom face tot posibilul ca seniorii să fie în siguranță, bine îngrijiți și să le oferim liniște aparținătorilor lor”, declară unul dintre membrii fondatori.

Ambient plăcut și călduros, activități de socializare colective și individuale desfășurate sub atenția personalului calificat,  atenția la problemele medicale prin parteneriatele cu diverși medici specialiști, crearea unei platforme de informare a aparținătorilor și atenția la detalii, sunt doar câteva dintre facilitățile viitorului centru. Căminul pentru persoane vârstnice „Bunicii Veseli” completează astfel rețeaua de servicii sociale din județul Bihor și se alătură acelor centre pentru vârstnici care îți fac treaba cu empatie și responsabilitate.

Cei interesați pot solicita detalii  suplimentare la numărul de telefon 0754/487.038 sau pot vizita căminul în baza unei programări prealabile.