În lunile august şi septembrie tinerii orădeni cu vârste între 16 şi 25 de ani sunt invitaţi la Competenţele Viitorului, un eveniment organizat de Fundaţia Comunitară Oradea şi Europe Direct Oradea, care cuprinde o serie de ateliere.

Invitaţii speciali ai evenimentului sunt Timmy Ghiurău, Innovation Leader Volvo Car, şi Cornel Amariei, fondator Lumen.

„Competențele Viitorului este un eveniment organizat de Fundația Comunitară Oradea și Centrul Europe Direct Oradea în contextul în care anul 2022 este Anul European al Tineretului. Anul acesta se urmărește scoaterea în evidență a rolului important pe care îl au tinerii în construirea unui viitor mai bun, mai verde, mai incluziv și mai digital”, arată organizatorii. Pe parcursul acestui eveniment tinerii cu vârste între 16 şi 25 de ani vor participa la ateliere de comunicare, training-uri şi sesiuni de mentorat susţinute de boardul şi ambasadorii fundaţiei.
De asemenea, se va organiza un curs de orientare școlară și profesională şi va fi dedicată o zi  „Cuceririi Everestului” - un joc de strategie care dezvoltă abilitățile de comunicare și colaborare. La final vor avea loc sesiuni de identificare de idei de proiecte pentru comunitate care au șansa de a fi finanțate prin programul Bursa Talentelor.

„În epoca industrială, decenii la rând, era important să ai competenţe tehnice şi să ştii să le pui în practică. Acum, în era digitală şi a internetului, majoritatea sarcinilor tehnice de rutină sunt preluate de roboţi, maşini, iar competenţele asociate acestora nu mai stau la baza excelenţei profesionale. Pentru a fi în top, este din ce în ce mai important să poţi să lucrezi plecând de la informaţii a căror fiabilitate trebuie să fie pusă în permanenţă sub semnul întrebării, să poţi să fii creativ, să lucrezi în echipă şi să ştii să comunici clar. În faţa vitezei cu care evoluează totul în jurul nostru, trebuie să ştim să ne adaptăm, să avem iniţiative şi să producem rezultate greu de anticipat”, transmit organizatorii.
Cei interesaţi se pot înscrie pe site-ul fundaţiei comunitare. Accesul la acest program este gratuit. Numărul de locuri este limitat la 20.