Grădina Zoologică Oradea a găzduit sâmbătă, 5 octombrie, cea de-a zecea ediție a Zilei părinților adoptivi. În program au fost incluse activități cum ar fi: curățenia, pregătirea hranei, adăpatul și hrănirea unora dintre animale, printre care căpriorii, poneii, caii, suricatele, lemurii, cămila, totul sub atenta supraveghere a angajaților Grădinii Zoologice.

În prezent, la Grădina Zoologică Oradea sunt înregistrați aproximativ 60 de părinți adoptivi din Oradea și mai multe localități din țară: Baia Mare, Cluj-Napoca, Iași, Eforie Sud, Timișoara, București, Sighetu Marmației, Aiud, Jimbolia etc. Cele mai adoptate animale sunt suricatele, urmate de căpriori, lemuri, antilope, cai, ratoni sau zebu.

„Ziua de ieri petrecută la Zoo a fost un balsam sufletesc pentru mine. Am rămas impresionată de cât de bine îngrijite sunt animalele, cât de curat este peste tot, nu am cuvinte potrivite să vă spun cât de bucuroasă sunt să văd că mai există oameni de suflet în România, care își dăruiesc dragostea și animalelor. Vă felicit, felicit ADP Oradea și implicit Primăria Oradea pentru dăruirea și implicarea în această minunată poveste. În mod sigur voi reveni la primăvară, să îmi văd fetița adoptată și pe toți de acolo”, susține Rodica Ghizdăreanu, din Timișoara, care, începând de sâmbătă, este părintele adoptiv al leoaicei Zina. „O experiență de neuitat, o evadare din cotidian, așa a fost Ziua Părinților Adoptivi. Mulțumim Zoo Oradea pentru această zi”, spune și Dana Lukacs, mama lui David, părintele adoptiv al căprioarei Bambi.

„Perioada pentru care se încheie adopția este de un an, iar suma achitată este de 200 lei pentru persoanele fizice, respectiv 500 lei în cazul persoanelor juridice. Părinții adoptivi, persoane fizice, primesc în schimb un certificat de adopție, un magnet cadou, un magnet expus pe panoul de la intrare, precum și intrare gratuită o dată pe lună, timp de un an. De asemenea, pot alege un nume pentru animalul adoptat. Persoanele juridice beneficiază suplimentar de inscripționarea numelui pe un panou lângă țarcul animalului. În cazul acestora, accesul gratuit în Zoo Oradea este prevăzut de două ori pe an, cu ocazia Zilei părinților adoptivi, când doi reprezentanți ai societății (desemnați de conducere) pot participa la eveniment.

Ziua păriniților adoptivi la Zoo Oradea se organizează de două ori pe an, în ultima sâmbătă din luna aprilie și în prima sâmbătă din luna octombrie, a precizat Loredana Buz, purtătorul de cuvânt al ADP Oradea.

.