În așteptarea dalbelor Sărbători de iarnă, Asociația SOS Autism Bihor, în parteneriat cu Opera Națională Română din Cluj-Napoca și Transylvanian Opera Academy, a organizat vineri, 8 decembrie, la Filarmonica de Stat Oradea, concertul de colinde „Acasă de Crăciun”.

 

Unul dintre cele mai frumoase evenimente dedicate iernii și magiei Crăciunului a avut invitați speciali: distinsul bariton Florin Estefan și tineri soliști ai Transylvanian Opera Academy din Cluj-Napoca (singurul program cultural-artistic din România de formare și perfecționare dedicat tinerilor artiști de operă aflat sub egida Operei Naționale Române din Cluj-Napoca), alături de îndrăgiții soliști Florina și Florin Mariș Hinsu și Grupul Vocal „Crisia” al Facultății de Arte Oradea.

Totodată, spectacolul a avut importante valențe caritabile, fondurile obținute prin vânzarea biletelor fiind donate  Asociației SOS Autism Bihor, din dorința de a împărtăși bucuria Crăciunului și persoanelor cu nevoi speciale. Evenimentul liric i-a învăluit pe toți cei prezenți în magia iernii, pe note armonioase, de sărbătoare, ale Crăciunului tradițional moștenit de la bunici și bucuria multiculturală ce cuprinde întregul glob în luna decembrie.

Spectatorii au putut fredona împreună colinde românești, precum: „Aseară pe’nserate”, „Domnuleț și Domn din Cer”, „O, ce veste minunată!”, dar și celebrele cântece internaționale de Crăciun, printre  care: „Silent Night”, „It’s  beginning to look a lot like Christmas”, „Silver Bells”, „I’m dreaming of a white Christmas”, „Oh, little town of Bethleem”, „Carol of the Bells”, și multe altele. Evenimentul a fost susținut de Consiliul Județean Bihor și Filarmonica de Stat Oradea, parteneri ai proiectului.

„Multumesc tuturor celor care au fost alături de noi, Asociația SOS Autism Bihor, cu ocazia acestui eveniment. A fost o seară magică, cu oameni minunați, care sunt întotdeauna alături de mine și de asociație”, a declarat Simona Zlibuț, președinta Asociației SOS Autism Bihor.