Din păcate, pe zi ce trece, cancerul face tot mai multe ravagii în rândul populației de toate vârstele.  

„Numărul persoanelor diagnosticate cu cancer crește pe zi ce trece. Zilnic primesc mesaje din toată țara cu rugămintea să preiau, în cadrul acțiunilor umanitare „Alături de Semenii Noștri”, cazurile unor oameni bolnavi de cancer”, spune Mădălin Carțiș, inițiatorul campaniilor.  

De data aceasta, în cadrul acțiunilor umanitare „Alături de Semenii Noștri”, este vorba despre Szabo Ioan, un tată în vârstă de 51 ani, din Satu Mare, care și-a crescut cei cinci copii cum a putut mai bine și mai frumos, pentru a le oferi o viață decentă.

„De această boală cruntă și nemiloasă suferă și domnul Szabo Ioan. Ajuns la o vârstă când ar trebui să se bucure de copii și nepoți, cancerul îi strică liniștea, după ce, în urma unui control de rutină la medicul urolog, a descoperit că are tumoră la rinichi, cu evoluție imprevizibilă și necunoscută. Așa a început calvarul acestei familii cu greutăți materiale, pe drumul anevoios ce urmează să-l parcurgă pentru a trata aceasta boală”, mai spune Mădălin Carțiș.

Pe această cale, el face apel către oamenii cu suflet mare să sprijine cazul, donând orice bănuț în contul RO88BTRLRONCRT0CG6294801, deschis la Banca Transilvania, pe numele Szabo Ioan.

„Dar din dar se face rai! Să fim mai buni și mai milostivi, acum, când se apropie postul Sfintelor Sărbători de Crăciun”, a conchis inițiatorul campaniilor ,,Alături de semenii noștri”.