Fundația Comunitară Oradea aduce la cunoștință publicului larg și a grupurilor de inițiativă din județul Bihor că a dat startul la depunerea proiectelor pentru cea de-a VII-a ediție a Swimathon Oradea, eveniment ce va avea loc în data de 2 iunie 2019, începând cu ora 9.00, la Bazinul Olimpic „Ioan Alexandrescu”.

 

„Ai idei care pot rezolva o problemă din comunitatea locală sau pot face Bihorul un județ mai prietenos? Indiferent dacă te gândești la un proiect de revitalizare urbană, educațional, cultural sau pur și simplu vrei să ajuți un om care trece prin momente de cumpănă, acum e momentul să-ți pui ideile în aplicare, în cadrul celei de-a șaptea ediții a Swimathon Oradea. Trimite-ne proiectul tău până în 10 aprilie 2019, convinge-ți prietenii și companiile să înoate pentru ideea ta, să se implice alături de tine și de noi în transformarea unui vis în realitate”, transmit organizatorii evenimentului.

Swimathon este un eveniment de strângere de fonduri prin care companiile, organizațiile, grupurile de inițiativă și persoanele fizice pot desfășura campanii de strângere de fonduri pentru susținerea unor inițiative, cauze sau proiecte diverse de implicare în comunitate.

Cum funcţionează?

„Un grup de inițiativă, fie că e format din prieteni sau că reprezintă un ONG, înscrie la Swimathon un proiect cu impact în comunitate. Apoi, își formează o echipă de înotători cu suflet mare, care vor sări în apă în ziua evenimentului. Până la competiția de înot, fiecare echipă își creează rețele de donatori și susținători. Susținătorii vor dona o sumă fixă pentru fiecare lungime de bazin parcursă de echipă, în timpul evenimentului. Cu cât mai multe ture de bazin parcurse, cu atât mai mulți bani se adună în contul proiectului”, explică directorul executiv al Fundației Comunitare Oradea, Claudia Abrudan.

Rezultatele celor șase ediții anterioare ale Swimathon Oradea înseamnă, în cifre: 104 proiecte finanţate, 1614 de înotători, 12.742 lungimi de bazin,  637,4 km înotaţi, 265 de voluntari, 726.267 lei adunaţi, 2614 de sponsori și donatori individuali şi peste 6209 de susținători în tribunele Bazinului Olimpic Ioan Alexandrescu.

„Fundația Comunitară Oradea încurajează generozitatea, solidaritatea și activismul local, oferind celor ce doresc să se implice în rezolvarea problemelor din comunitate o modalitate de a face acest lucru. Prin intermediul unor evenimente sportive, ONG-urile se întâlnesc într-un cadru dinamic atât cu donatorii și voluntarii, cât și cu cei ce au nevoie de sprijin”, menționează Claudia Abrudan.

Proiectele pot fi depuse până în data de 10 aprilie 2019, urmând ca evenimentul să aibă loc în 2 iunie 2019, începând cu ora 9.00, la Bazinul Olimpic „Ioan Alexandrescu”.

Mai multe informații sunt disponibile pe site-ul Fundației Comunitare Oradea http://www.fundatiacomunitaraoradea.ro/activitati/swimathon și pe pagina de facebook a evenimentului.