Una din cele mai active asociații ale Universității, cea a studenților de la Științe Economice, are, la sfârșit de an, nu mai puțin de trei proiecte umanitare în desfășurare. Unul dintre ele este „Donează sânge. Fii erou!”, altul este „Fii și tu Moș Crăciun!” iar al treilea are în centru un grup de studenți care le vor cânta colinde bolnavilor de la Spitalul Municipal.

În zorii zile de 6 decembrie, un grup de 10 studenți econimiști au mers la Centrul de Transfuzie Sanguină din Oradea, pentru a susține proiectul „Donează sânge. Fii erou!”. Motivați de dorința de a ajuta oamenii aflați în suferință și, totodată, în speranța că vor dărui o nouă șansă la viață, tinerii au continuat șirul de acte de caritate, mobilizându-și, totodată, colegii de la diferite specializări să participe odată cu ei. Nu este pentru prima dată când studenții participă la proiect, implicarea lor devenind deja un obicei.

Un alt proiect susținut de Asociația Studenților Economiști din Oradea este „Fii și tu Moș Crăciun!”. Pentru cel de-al treilea an consecutiv, proiectul, desfășurat în perioada 6 - 17 decembrie, are menirea de a colecta bani, alimente neperisabile, hăinuțe și jucării, care urmează a fi donate unor centre de copii de pe raza municipiului Oradea. Punctul de colectare este bradul frumos împodobit, de la parterul clădirii F a Facultății de Științe Economice din Oradea, unde sunt așteptați toți cei care vor să se implice.

„Sunt copii care adorm flămânzi, în frig, în stradă, străini de dragostea și protecția unui părinte iubitor. Sunt bătrâni cărora, după ce au muncit o viață întreagă, destinul le-a întors spatele și i-a lăsat fără un acoperiș de-asupra capului. Sunt persoane care își petrec sărbătorile singure, fără a le trece cineva pragul casei. Sunt copii orfani, mame văduve, copii bolnavi, cărora vrem să le transmitem bucuria Crăciunului, învățându-i să privească cu optimism spre viitor”, susține studenta Paula Lele.

Cel de-al treilea proiect de suflet este colindatul la Spitalul Clinic Municipal „Dr. Gavril Curteanu” din Oradea, unde membrii ASEO doresc să aducă mângâiere, alinare, ajutor și speranță celor aflați în nevoie.

Pentru a încheia anul într-o notă pozitivă, în așteptarea lui Moș Crăciun, voluntarii au pregătit o seară de film de Crăciun, pe 12 decembrie, la USelect Student's Club, unde sunt așteptați toți prietenii asociației.