Banca pentru Alimente Oradea împreună cu toate Băncile Regionale din Federația Băncilor pentru Alimente din România - FBAR organizează cea de-a 10-a ediţie a Colectei Naționale de Alimente, care va avea loc în perioada 19-21 aprilie sub sloganul „Împreună hrănim speranța".

Colecta Naţională de Alimente, care la nivel naţional reprezintă una dintre cele mai mari campanii de solidaritate la nivel național, este organizată de Federația Băncilor pentru Alimente din România – FBAR, împreună cu cele nouă Bănci Regionale din București, Cluj, Roman, Brașov, Oradea, Timișoara, Craiova, Constanța și Galați. În preajma sărbătorilor de Paşte, oamenii de bine pot să doneze alimente neperisabile, aducând bucurie şi speranță în viața celor aflaţi în dificultate care își procură cu greu hrana de zi cu zi. Campania naţională mobilizează de fiecare dată mii de voluntari și sute de organizații partenere, uniți de misiunea de a-i sprijini pe cei mai vulnerabili dintre semenii noștri, iar această ediție continuă maratonul de solidaritate și generozitate. Ediția de Paște din acest an se va desfășura în 75 de magazine ale partenerilor tradiționali ai Băncii pentru Alimente Oradea, care susțin constant misiunea acestora de a combate și reduce risipa alimentară și sărăcia: 26 magazine Lidl, 38 magazine Penny, 3 magazine Auchan, 8 magazine Kaufland. În toate aceste magazine, în cele trei zile de campanie, clienții sunt invitați să facă un gest simplu și concret de sprijin față de cei care au mai mare nevoie, achiziționând și donând alimente neperisabile precum făină, orez, mălai, ulei, zahăr, conserve de carne, pește și legume, cereale, paste făinoase, patiserie ambalată, biscuiți, ciocolată, sosuri, gemuri, semințe și fructe uscate, ceai și cafea. Alimentele pot fi donate în cutiile sau coșurile special amenajate, aflate după casele de marcat.

Ediția aniversară beneficiază de sprijinul voluntarilor dedicați, care vor contribui la colectarea, sortarea, distribuirea donațiilor, vor însufleți campania și vor oferi sprijin clienților din magazine. Voluntarii, recunoscuți după vestele portocalii, vor fi prezenți la intrarea și pe culoarele magazinelor partenere, îndrumând și oferind sprijin celor care doresc să se implice. Aceștia vor distribui pungile portocalii, simbol al campaniei, în care se pot dona alimentele. Toate alimentele donate vor fi distribuite în scurt timp după colectare, prin intermediul Băncii pentru Alimente Oradea și a organizațiilor partenere, către cei mai vulnerabili: copii din centre de zi și de plasament, familii sărace, vârstnici din cămine și multe persoane aflate în dificultate.

Banca pentru Alimente Oradea este o asociație non-profit cu scopul reducerii risipei alimentare și a sărăciei în județele Bihor, Sălaj, Maramureș și Satu Mare. 

„Colecta Națională de Alimente în preajma sărbătorilor e o invitație la solidaritate pentru toți cei care doresc să aducă un ajutor semenilor noștri în nevoie. Le suntem recunoscători tuturor binefăcătorilor noștri care au donat în colectele anterioare din regiuna noastră și partenerilor din magazinele și organizațiile implicate. Cu toții împreună am reușit în fiecare an să alinăm puțin din greutățile unor oameni mai încercați”, a declarat Gabriela Vereș, președinte Banca pentru Alimente Oradea.