În martie, membrii Asociației Avram Iancu Beiuș au inițiat proiectul „Izolați, dar împreună”, prin care și-au propus achiziționarea unui ventilator portabil pentru Spitalul Municipal „Episcop Nicolae Popovici”.

În urma campaniei de strângere de fonduri, s-au strâns 75.000 lei, bani care au acoperit costurile cu ventilatorul, ba au permis și cumpărarea altor aparate de strictă necesitate pentru unitatea spitalicească beiușeană, precum: două detectoare de vene (cu lumină infraroșie) și două tuneluri pentru decontaminare.

Vineri, 29 mai, întreaga donație a ajuns la Spitalul Municipal „Episcop Nicolae Popovici”, detalii despre proiectul „Izolați, dar împreună” oferindu-ne chiar Viorel Ianc, președintele Asociației Avram Iancu Beiuș:

„Această campanie a început la jumătatea lunii martie, într-o discuție spontană cu domnul director Sorin Vesa, acolo producându-se declicul, de fapt. În discuțiile cu colegii mei apropiați, am spus că vom analiza serios posibilitatea ca unul dintre obiectivele care să rămână în statutul asociației să fie implicarea în activități de acest gen și nu numai.

Dumnezeu a fost alături de noi! Noi ne-am pregătit pentru cei mai rău, am vrut să ajutăm spitalul, pentru că, de fapt, pe noi ne-am ajutat și pe noi ne ajutăm!

Astăzi, punem punct obiectivelor pe care ni le-am propus. Inițial, am pornit cu ideea de a achiziționa un ventilator mecanic pentru ATI sau pentru Urgențe, după care, în urma muncii pe care am depus-o de a aduna și de a face oamenii să înțeleagă nevoia socială la care ne-am angrenat, am depășit suma și, împreună cu conducerea spitalului, am hotărât să achiziționăm încă două aparate de detectat vene, o butelie de rezervă pentru ventilatorul inițial și două tuneluri pentru dezinfectat, care se află unul la poarta Spitalului Nou și celălalt la poarta Spitalului Vechi. De asemenea, am cumpărat soluția pentru dezinfectat care este folosită împreună cu cele două tuneluri”.

Interlocutorul nostru a ținut să mulțumească tuturor celor care, cu generozitate, s-au alăturat proiectului „Izolați, dar împreună”:

„M-aș folosi de acest prilej pentru a mulțumi, în primul rând, colectivului dur al Asociației Avram Iancu, care s-a implicat în mod deosebit, fără nicio rezervă, pentru a atrage oameni alături de noi! M-aș adresa apoi tuturor celor care, de-a lungul acestei perioade de o lună și jumătate, au băgat mâna în buzunar și au înțeles nevoia de a face bine și de a ne implica în soluționarea nevoilor sociale ale orașului Beiuș, în această perioadă”.

Cât despre reacția celor de la Spitalul Municipal „Episcop Nicolae Popovici”, aceasta a fost exprimată de purtătoarea de cuvânt, dr. Mihaela Teaha, care a precizat că aparatura primită este foarte utilă, mai ales în actualul context epidemiologic:

„Mulțumim Asociației Avram Iancu pentru derularea proiectului „Izolați, dar împreună”. Acest proiect s-a materializat prin ventilatorul portabil, două detectoare de vene cu lumină infraroșie și două tuneluri de dezinfectare, deosebit de utile pentru spitalul nostru.

Mulțumim tuturor celor care au donat și au făcut posibilă realizarea acestui proiect!”