Fundaţia Comunitară Oradea a lansat miercuri, 4 noiembrie, apelul de proiecte pentru programul Fondul „Educație pentru azi”, destinat sprijinirii copiilor din mediul rural proveniți din familii defavorizate.

Acești copii nu au șansa de a deprinde în familie abilități esențiale de viață sau de a avea acces la informație, iar aceste programe sunt menite să le ofere oportunități la învățare pe care altfel nu le-ar fi putut avea.

„Prin Fondul Educație pentru azi, susținut de Pepco România, ne dorim să creăm o viață normală pentru copiii din mediul rural, din județul Bihor, proveniți din familii defavorizate. Punem la bătaie 9.000 de euro pentru minim șase proiecte”, anunță reprezentanții Fundației Comunitare Oradea.

Programul va finanța organizații non guvernamentale sau persoane private care vor să desfășoare programe educaționale non-formale.

„Proiectele trebuie să pună accent pe dezvoltarea abilităților de viață și capacitatea de integrare socială a acestor copii. Metoda de desfășurare trebuie să presupună implicare activă și să fie susținută prin materiale suport sau orice altă metodă educațională relevantă”, anunță Roxana Trifa, Grant Manager Fundația Comunitară Oradea.

Potrivit acesteia, sunt binevenite proiectele care contribuie la deprinderea abilităților de viață, proiecte care contribuie la dezvoltarea emoțională, socială, cognitivă și comportamentală, ateliere practice pe teme specifice grupului țintă (ex. igienă corporală, riscurile expunerii la mediul online, orientare în carieră, educație financiară, autocontrol etc.), dar și alte proiecte dedicate copiilor defavorizați din mediul rural din Bihor. 

Fundația Comunitară Oradea urmărește să susțină minim șase proiecte în valoare de 1.500 euro fiecare.

„Aplicanții eligibili pentru concursul de proiecte sunt organizații nonguvernamentale, persoane private și grupuri de inițiativă”, menționează Roxana Trifa.

Toţi cei interesaţi de program îşi pot înscrie proiectele până la data de 22 noiembrie 2020, prin completarea formularului de înscriere disponibil pe pagina web a fundației (https://fundatiacomunitaraoradea.ro/activitati/fondul-educatie-pentru-azi.html)

Tot în scopul sprijinirii educației non-formale a copiilor din județul Bihor, Pepco România a alocat suma de 9.000 euro pentru a susține timp de șapte luni opt ateliere din Comuniteca. Atelierele sunt gratuite și se adresează copiilor cu vârste între 6-14 ani.