Elevii care se gândesc să studieze în altă țară vor avea, la începutul lunii viitoare, ocazia să afle mai multe despre ce presupune acest demers. Peste 60 de universități și instituții de învățământ din Europa şi America vor fi prezente la The Romanian International University Fair (RIUF) Cluj-Napoca.

 

Pe 9 octombrie, Sala Polivalentă din Cluj-Napoca devine punctul de întâlnire al celor mai importante universități internaționale şi al profesioniştilor din aceleași domenii de activitate cu cei interesați de oportunităţile de studiu în România sau în străinătate, cu ocazia celei de-a XXIII-a ediții RIUF.

Peste 60 de universități și instituții de învățământ din nouă țări vor participa la RIUF în această toamnă. Printre ele, universități aflate în topul celor mai importante instituţii educaţionale din lume: University of Groningen, University of Birmingham, University of Nottingham.

Vizitatorii vor putea afla informații despre peste 6.000 de programe de studiu (licență, masterat, doctorat) puse la dispoziție de universitățile care vor participa la târg. De asemenea, ei pot afla mai multe despre sursele de finanțare, procedurile de aplicare, dar și despre fonduri de burse de peste 3 milioane de euro oferite pentru studiul în Marea Britanie, Germania sau Olanda pentru studenții români.

Participarea începe cu înscrierea pe www.riuf.ro. Înregistrarea pe site permite accesul, pe toată durata evenimentului, la târgul de universităţi şi la conferinţa RIUF YouForum.

Cei care nu pot ajunge la evenimentul care va avea loc la Cluj-Napoca, se pot înscrie la edițiile din Bucureşti (6-7 octombrie), Iaşi (11 octombrie) sau Constanţa (13 octombrie).