Direcţia de Asistenţă Socială Oradea şi Clubul Lions Oradea au fost și la acest început de an școlar, alături de copiii din Centrul de Zi Oradea, oferindu-le rechizite școlare, menite să-i sprijine la început de an şcolar.

Materialele școlare distribuite răspund nevoilor acestor copii. Astfel, cei mai mici dintre ei au primit penare, creioane colorate, acuarele, caiete de Matematică, Limba română, Desen, plastilină, pensule, pahar pentru pictură, iar cei mari, pe lângă acestea, au primit stilouri, truse geometrice,  caiete de biologie, geografie şi muzică.

Chiar și în situația actuală, generată de pandemia de Covid-19, copiii au trăit bucuria reîntâlnirii cu colegii și dascălii lor iar darurile primite și pachețelele cu dulciuri, dăruite de către Cofetăria Yolo, au adus și mai multă veselie.

Maria Ardeleanu, şefa Centrului de Zi Oradea, le-a urat copiilor succes în noul an şcolar, i-a îndemnat să-şi asculte dascălii şi părinţii şi le-a reamintit că numai de ei depinde succesul în viitor. Nu în ultimul rând, a mulțumit Clubului Lions Oradea care demonstrează, încă o dată, că împreună reușim să dăm plus valoare comunităţii din care facem parte și care se implică în numeroase proiecte destinate întrajutorării acestor copii mai puțin norocoși, dar și Cofetăriei Yolo pentru deliciul dulce oferit copiilor. „Vremurile sunt vitregi pentru educație, iar noi, prin gestul de azi, revenim în comunitate, acolo unde este nevoia mai mare, să sprijinim actul de educație al copiilor. Totodată, noi le dorim să se bucure de copilărie, de școală și promitem că vom reveni”, a precizat președintele Clubului Lions Oradea, Cristian Miheș.

Centrul de Zi a fost adaptat noilor măsuri impuse de legislația în vigoare. Astfel, sălile de grupă sunt în așa fel aranjate, încât să le ofere copiilor spațiul necesar maximizării distanței în contextul activităților desfășurate la grupă și marea majoritate a activităților se desfășoară în aer liber, în curtea instituției, cu respectarea măsurilor de distanțare fizică.

„Ne bucurăm că în aceste momente dificile prin care trecem cu toții, într-un context nemaiîntâlnit, ne unim forțele pentru ca și cei mai puțin norocoși să depășească cu bine această perioadă”, se arată în comunicatul transmis.