O nouă ediție a „Provocării lui Andrei - donează o carte!” a fost lansata în 15 ianuarie, de Ziua Culturii Naționale și ziua de naștere a poetului nostru național, Mihai Eminescu.

Acțiunea se adresează, în special, bibliotecilor bihorene din mediul rural care doresc să completeze fondul de carte, dar și școlilor care doresc să întemeieze o bibliotecă.

Anul acesta „Provocarea lui Andrei” va avea trei etape. Prima etapă este cea de înscriere, în care cei care doresc să beneficieze de cărțile adunate în cadrul acțiunii, se pot înscrie la adresa de mail  provocarealuiandrei@gmail.com trimițând o scrisoare de intenție, care să cuprindă numele beneficiarului propus, persoana și datele de contact precum și câteva rânduri, în care să se motiveze de ce doresc acest lucru. Această primă etapă se va încheia în data de 24 ianuarie (dată aleasă de Andrei, deoarece odată cu realizarea Unirii Principatelor, învățământul românesc a intrat pe drumul modernizării), moment în care se va anunța beneficiarul. Tot atunci, va demara a doua etapă, cea de strângere a cărților.

Acțiunea se va încheia cu etapa a treia, la data de 15 februarie, când se sărbătorește Ziua Națională a Lecturii, moment în care cărțile vor fi predate beneficiarului, iar, cu această ocazie, se va organiza și un club de lectură.

„Consider că încurajarea lecturii prin implicarea voastră, a tuturor, duce la crearea de noi perspective în viața tuturor. Vă aștept cu mult drag alături de mine!”, este invitația elevului orădean Andrei Popovici.