Hypermarketul Kaufland a fost din nou vizitat de comisarii de la Protecția Consumatorilor, de această dată, în urma unei sesizări. Pentru neregulile constatate, comisarii au aplicat amenzi de 40 de mii de lei și au suspendat, pentru o perioadă, prestarea serviciilor în zona gastro.

 

În urma unei sesizări primite de la un consumator bihorean, privind produsul „guşă de porc fără şorici” achiziționat de la hypermarketul Kaufland, care, la tranşarea făcută acasă de consumator, a prezentat un abces, comisarii Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Bihor (CJPC Bihor) au efectuat o acţiune de control, însă produsul reclamat nu a fost regăsit la comercializare, stocul fiind epuizat în 9 decembrie, conform gestiunii operatorului economic.

„Conform procedurii, vom face demersurile necesare la CJPC Timiş, pentru a efectua o acţiune de control la producătorul Smithfield România Timişoara”, se afirmă într-un comunicat al CJPC Bihor, semnat de comisarul șef adjunct Giani Bura.

Extinzând controlul în baza acţiunilor tematice de control aflate în curs de desfăşurare, inspectorii au găsit, în zona de grill, produse pentru care nu s-a putut face dovada încadrării în data durabilităţii minimale sau data limită de consum. Tot în zona grill, spaţiile de păstrare și expunere a produselor erau  insalubre, cu resturi alimentare, praf și impurităţi. Mai mult, inspectorii au constatat că hypermarketul comercializa legume și fructe depreciate calitativ, cu modificari organoleptice, puncte de mucegai, lovituri, care nu corespondeau categoriei de calitate declarate.

Pentru neregulile constatate comisarii CJPC Bihor au aplicat 3 amenzi contravenționale de 40 de mii de lei, oprirea definitivă de la comercializare a produselor alimentare neconforme, în valoare de aproximativ o mie de lei și oprirea temporară a prestării serviciilor pentru zona gastro.

Comisarii vor continua acțiunile de verificare a respectării drepturilor consumatorilor și, indiferent de operatorul economic, vor fi luate măsuri urgente de conformare, inclusiv sancțiuni contravenționale complementare.