Părintele profesor Miron Erdei construiește o casă de copii în parohia pe care o păstorește, proiect realizat cu sprijinul financiar al Fundației Sera România, al Asociației Filantropia Oradea și în parteneriat cu DGASPC Bihor. În casa de copii vor locui 12 copii abandonați, pentru care s-a instituit o măsură de protecție de către DGASPC Bihor.

 

 Joi, 4 octombrie, părintele Miron s-a întâlnit cu arhitectul proiectului, Emilian Gavrilă din Cluj-Napoca, o persoană cu experiență bogată în realizarea caselor de copii, care are proiecte realizate în toată țara, dar și un om ce vădește bucurie duhovnicească atunci când se află în mijlocul unor inițiative creative în folosul copiilor și al comunității.

„Împreună am discutat despre variante posibile de arhitectură pentru casa de copii, despre organizarea șantierului de proiect, precum și despre avansarea în activitatea birocratică, pentru obținerea avizelor necesare deschiderii șantierului”, spune părintele profesor Miron Erdei, menționând că în curând va există și o schiță de proiect propusă de arhitectul Emilian Gavrilă.

Proiectul „Aripi de înger” a început în luna februarie a.c. și are ca obiect construirea a cinci case de copii în parohiile ortodoxe din Oradea și zonele limitrofe municipiului.

Cei care doresc să participe la realizarea proiectului, intitulat sugestiv „Aripi de înger”, și să ofere o viață mai bună copiilor abandonați prin construirea de case de copii pot, în măsura posibilităților financiare, să doneze bani în contul Asociației Filantropia.

Cont de proiect: RO11RNCB0032110205020008, Deschis la BCR, Sucursala Oradea,

Titular: Asociația Filantropia Oradea,

CUI: 25661911

Informații suplimentare se pot afla la tel: 0744/464.374 sau pe e-mail: centru@filantropiaoradea.ro, www.filantropiaoradea.ro, www.facebook.com/aripideingerimpact/