Pe întregul parcurs al sezonului estival, polițiștii acționează atât în locaţiile cu un aflux mare de public, cât și în zonele de agrement frecventate de turiști, pentru a preveni victimizarea și pentru conștientizarea cetățenilor cu privire la necesitatea adoptării conduitei preventive.

 

În perioada iunie - septembrie, în stațiunile Băile Felix și 1 Mai, polițiștii de prevenire și de proximitate bihoreni, în parteneriat cu Asociația de promovare a turismului în Băile Felix și 1 Mai, desfășoară activități de informare și conștientizare a cetățenilor asupra factorilor favorizanţi victimizării şi a măsurilor preventive ce trebuie adoptate pentru a preveni furturile, cu accent pe prevenirea furturilor de pe plajă, din spațiile de cazare, dar și pentru prevenirea furturilor din autoturime în interiorul cărora sunt observate bunuri de valoare lăsate la vedere de proprietari, acestora fiindu-le amplasate pe parbriz materiale de informare/recomandari în acest sens. În acest context, poliţiştii bihoreni au realizat materiale cu recomandări preventive (afișe, flyere şi broșuri) și obiecte promoționale (brățări, brelocuri, evantaie cu mesaje preventive etc.) cu sloganul campaniei „Siguranță în vacanță!”.

Acşiunile sunt derulate de Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul IPJ Bihor împreună cu reprezentanți ai Agenției Naționale împotriva Traficului de Persoane - Centrul Regional Oradea, reprezentanți ai Serviciului Județean Anticorupție Bihor, jandarmi, polițiști de frontieră și reprezentanți ai Centrului Județean de Prevenire, Evaluare și Consiliere Bihor

De asemenea, polițiști desfășoară întâlniri preventive în taberele școlare din județul Bihor. Până în prezent, în cadrul taberelor școlare organizate în patru locații din județul Bihor, polițiștii de prevenire bihoreni și partenerii de program mai sus menționați au interacționat cu peste 250 de copii, tineri și cadre didactice proveniți din județele Bihor, Prahova, Teleorman. Totodată, polițiștii de prevenire bihoreni au acționat preventiv în cadrul taberei „Vreau să știu”, organizată în municipiul Oradea, la Biblioteca Județeană Gheorghe Șincai, destinată tinerilor și adolescenților. În perioada iulie - august în Punctul de Trecere a Frontierei Borș, polițiștii de prevenire și polițiștii de frontieră bihoreni, alături de reprezentanți ai Serviciului Județean Anticorupție Bihor distribuie materiale informativ - preventive cetățenilor români, dar și turiștilor care vin să-și petreacă concediul pe teritoriul României. În sezonului estival, activităţile specifice de relaxare, ieşirile la iarbă verde, vizitele la piscine şi ştranduri, pescuit etc. sunt la ordinea zilei. Poliţia vă recomandă să acordaţi o atenţie sporită lucrurilor personale pentru a nu fi prejudiciaţi. Poliţiştii de prevenire bihoreni vă recomandă: păstraţi mereu în raza vizuală, pentru supraveghere, pătura, banca sau locul în care v-aţi lăsat obiectele personale! Încercaţi să lăsaţi întotdeauna o persoană de încredere la locul respectiv. Nu vă lăsaţi obiectele de valoare - bijuterii, portmonee, telefoane mobile - la vedere pe plajă. Nu uitaţi că există indivizi care speculează orice neatenţie din partea dumneavoastră. Cu un plus de vigilenţă însă, vă puteţi bucura de o vacanţă minunată, feriţi de evenimente nu tocmai plăcute.