Vineri, 12 aprilie, AJOFM Bihor a organizat Bursa Generală a Locurilor de Muncă, eveniment care s-a desfăşurat concomitant în Oradea şi Aleşd. Din cei 970 de bihoreni care şi-au căutat un job, 490 au fost selectaţi pentru interviuri ulterioare, în vederea angajării.

Bursa Generală a Locurilor de Muncă organizată de AJOFM Bihor a venit în întâmpinarea şomerilor, dar şi a bihorenilor care vor să-şi schimbe locul de muncă, cu o ofertă de 1757 de joburi. La bursă au fost prezenţi 65 de angajatori, dar şi companii care intermediază angajarea. În plus, AJOFM Bihor a oferit celor interesaţi şi servicii de de informare și consiliere, formare profesională, sau servicii de redactare CV.

Majoritatea ofertelor de muncă s-au adresat bihorenilor cu studii medii, sau absolvenţilor de şcoli de arte şi meserii, în timp ce pentru absolvenţii de studii superioare au existat 230 oferte de muncă. Domeniile reprezentate de către angajatori au acoperit în întregime ramurile economice prezente în județul Bihor, de la construcţii şi sănătate, până la joburi în sistemul public. Astfel, din partea Ministerului Apărării, sau Ministerului Justiţiei, au existat oferte care includ şcolarizare şi angajare certă după absolvirea cursurilor. Bursa s-a adresat, în primul rând, şomerilor, iar instituţia organizatoare continuă să lupte cu fenomenul refuzului de a lucra, întâlnit în cazul bihorenilor care le cer angajatorilor să le semneze negaţia. Un fenomen care, însă, se află în scădere ţinând cont de faptul că, în Bihor, numărul şomerilor care primesc indemnizaţie este 1.200 de persoane. Bursa locurilor de muncă s-a desfăşurat anul acesta, simultan, în Oradea şi în Aleşd. În total, până la ora închiderii, s-au prezentat la eveniment 970 de persoane. Dintre acestea, 850 de persoane au trecut pragul Bursei din Oradea, şi 120 de persoane pe al celei din Akleşd. În total, 490 de persoane au fost selectate pentru interviuri viitoare, în vederea angajării.