Casei Județene de Pensii Bihor i-au fost repartizate 266 bilete de tratament aferente seriei 11, începând cu data de 26 iulie pentru 21 de staţiuni.

Acestea sunt: Băile Felix, Băile 1 Mai, Tinca, Buziaș, Căciulata, Călimănești, Covasna, Eforie Nord, Geoagiu Băi, Govora, Băile Herculane, Lacul Sărat, Moneasa, Neptun, Ocna Șugatag, Olănești, Saturn, Slănic Prahova, Turda,Tușnad, Vatra Dornei.

Biletele se pot ridica de la sediul instituţiei zilnic, conform programului de lucru, până în data de 20 iulie după cum urmează: luni – joi, între orele 8.00-16.00; vineri, între orele 8.00-13.00.  Redistribuirea biletelor de tratament va avea loc în data de 21 iulie, începând cu ora 8.00.  Biletele de tratament se eliberează conform Criteriilor de acordare a biletelor de tratament balnear aprobate prin Ordinul nr. 347/05.02.2020 al preşedintelui Casei Naționale de Pensii Publice, în baza cererii depuse.

Având în vedere că Societatea de Tratament Balnear și Recuperare a Capacității de Muncă a reluat activitatea începând cu data de 24 iunie, beneficiarii sunt informaţi că au fost întreprinse acțiuni de prevenire a contaminării cu noul coronavirus pentru perioada în care se desfășoară activități specifice, cu scopul de a proteja clienții și personalul care activează în bazele de tratament balnear.

Totodată, în toate unitățile hoteliere au fost implementate măsurile necesare pentru ca facilitățile oferite să fie complet operaționale; circuitele funcționale din bazele de tratament au fost create pentru a le oferi asiguraților servicii în condiții de maximă siguranță. Aceste măsuri duc la creșterea numărului de zile de intrare a clienților cu până la 5-8  zile, începând cu seria 11. Persoanele încadrate în grad de handicap grav care au dreptul la asistent personal sau au optat pentru indemnizaţia lunară pentru însoţitor, respectiv pensionarii de invaliditate gradul I care beneficiază de indemnizație de însoțitor pot beneficia de bilet de tratament balnear doar dacă sunt însoţite. De asemenea, însoţitorii persoanelor încadrate în grad de handicap grav / în gradul I de invaliditate trebuie să îndeplinească condiţiile de la art. 122 alin. 2 al Legii nr.263/2010 cu modificările şi completările ulterioare. Prin excepţie, pot beneficia de bilete de tratament fără a fi însoțiți, persoanele încadrate în grad de handicap grav care au dreptul la asistent personal sau au optat pentru indemnizaţia lunară pentru însoţitor, respectiv pensionarii de invaliditate gradul I care primesc indemnizaţia de însoţitor, în baza declaraţiei pe proprie răspundere din care reiese că se pot descurca singuri (fără însoţitor) pe perioada sejurului, ţinând cont și de faptul că bazele de tratament contractate funcţionează în regim hotelier, şi nu în regim de spitalizare. Biletele de tratament se eliberează personal titularului sau unei alte persoane desemnate prin procură autentificată la notarul public din care să rezulte că mandatarul este împuternicit să îl ridice.