Moșul cel darnic și bun a sosit la copiii din Centrul de îngrijire de zi, cu desaga plină de cadouri.  Și pentru că zăpada nu a ajuns încă în Oradea, el nu a venit cu sania lui magică, ci a poposit cu trupa de teatru Compania Trend Art Oradea „Comoara cu povești”, care le-a oferit spectacolul „Întâmplări pe insula dorințelor”.

 

Împreună cu „Molly”, câțiva copii au suflat tare în baloanele magice de săpun, care s-au ridicat repede spre cer, semn că dorințele acestora se vor împlini curând, au bătut la tobe și au învățat să danseze „ca-n Africa”.

Și pentru că, pe parcursul întregului an, copiii au fost cuminți și au dat dovadă de bunătate, implicare și responsabilitate față de sarcinile lor școlare și nu numai, la final, prin generozitatea colaboratorilor loiali, BRD – Groupe Societe Generale, copiii s-au bucurat de daruri alese, personalizate pentru fiecare în parte.

Zilele trecute, în cadrul proiectului „Dăruiește fericire de Crăciun”, studenții Facultății de Drept din Oradea le-au făcut și în acest an o bucurie copiilor, prin darurile oferite cu mult drag și prin timpul petrecut împreună, totul desfășurându-se într-o atmosferă magică de sărbătoare.

„Mulțumim pentru implicare și dăruire domnului decan conf. univ. dr. Cristian Miheș, doamnei lect. univ. dr. Oana Mihăilă, Clubului Lions Oradea și tuturor celor care au venit înspre noi în acest an, cu dorința de a aduce bucurie acestor copii minunați”, se afirmă într-un comunicat al Direcției de Asistență Socială Oradea (DASO).

 

Adăpostul de Noapte și Centrul Gutenberg

Și în acest an, prin grija personalului instituției și cu sprijinul unor oameni cu suflet mare din comunitatea orădeană, beneficiarii Adăpostului de Noapte și ai Centrului Comunitar Gutenberg au avut parte de o masă de Crăciun adevărată.  Astfel, oamenii greu încercaţi de viaţă au lăsat la o parte, pentru câteva ore, grijile şi supărările şi au luat împreună masa de Crăciun, de pe care nu au lipsit tradiționalele sarmale, pregătite cu multă grijă pentru ei de către angajații instituției.

Cu sprijinul Firmei Bollhoff SRL, care a donat și în acest an 5.000 lei pentru oamenii fără adăpost, beneficiarii adăpostului vor beneficia și pe viitor de mese calde și îmbelșugate. „Ne bucurăm că și în acest an orădenii au dat dovadă de solidaritate, îndreptându-se spre cei care au nevoie de ajutor. Mulțumim tuturor celor care ne-au ajutat pe tot parcursul anului să aducem un strop de fericire în viața celor de lângă noi și, nu în ultimul rând, mulțumesc colegilor mei care nu ezită să întindă o mână de ajutor celor greu încercați de viață”, a declarat directorul DASO, Anca Grama.