Direcția de Asistență Socială Oradea a autorizat și a dat în funcțiune cel de-al patrulea cabinet stomatologic, în cadrul Colegiului Național „Emanuil Gojdu”.

Lucrările de amenajare au fost realizate de Primăria Oradea iar Direcția de Asistență Socială a achiziționat și montat aparatura din noul cabinet stomatologic. Acesta urmează să deservească, alături de celelalte trei, situate în cabinetele școlare stomatologice din cadrul Colegiului Național „Onisifor Ghibu”, Colegiului Național „Mihai Eminescu” și a Liceului Teoretic „Aurel Lazăr”, toţi copiii care frecventează unităţile de învăţământ din municipiul Oradea, atât elevi cât și preșcolari. DASO a reușit să-și atingă unul dintre obiectivele asumate și anume achiziționarea celui de-al patrulea unit dentar, pentru a putea dezvolta servicii stomatologice gratuite la standarde europene pentru copiii din municipiul Oradea, având în vedere faptul că accesarea serviciilor stomatologice private presupune de multe ori costuri ridicate.

„Mulțumesc conducerii Colegiului Național „Emanuil Gojdu” pentru implicarea și preocuparea în a oferi servicii noi elevilor și, bineînțeles, municipalității pentru sprijinul acordat în amenajarea noului cabinet stomatologic. Acesta funcționează de câteva zile și a avut deja primii pacienți”, a declarat directorul DASO, Anca Grama. 

„Suntem foarte fericiți să avem din nou un cabinet stomatologic la Colegiul Național Emanuil Gojdu. În contextul în care școala intră într-un proces complex de reabilitare și digitalizare, care își propune să ofere condiții de studiu și muncă de cel mai înalt nivel pentru elevii și profesorii noștri, cabinetul stomatologic aduce plus valoare vieții elevilor colegiului, oferindu-le acestora acces la tratamente gratuite și la îndemână într-un cabinet modern, cu toate dotările de ultimă oră. Suntem recunoscători tuturor celor care au contribuit la realizarea acestui proiect, Primăria Oradea și Direcția de Asistență Socială Oradea, cu care am colaborat îndeaproape pentru a face acest serviciu disponibil elevilor noștri”, a declarat Anca Marchiș, directorul colegiului.

Toţi elevii care frecventează unităţile de învăţământ din municipiul Oradea pot beneficia de serviciile medicale stomatologice acordate de medicii din cadrul DASO în cele patru cabinete medicale, în mod gratuit, pe bază de programare, la numerele de telefon: Colegiul Național „Onisifor Ghibu” - 0771/052.503; Colegiul Național „Mihai Eminescu” - 0771/052.508; Liceul Teoretic „Aurel Lazăr” - 0771-052.399; Colegiul Național „Emanuil Gojdu” - 0771/052.397.

În acest an, municipalitatea are în proiect deschiderea unui alt cabinet stomatologic, în cadrul Școlii Gimnaziale nr.16 din Rogerius.