Agenția Județeană de Ocupare a Forței de Muncă Bihor anunță 918 de locuri de muncă vacante la nivelul județului și 638  de locuri de muncă vacante în Oradea. În continuare, majoritatea ofertelor se adresează muncitorilor necalificați și persoanelor cu studii medii.

Astfel, cele mai multe locuri de muncă la nivelul județului Bihor și al municipiului Oradea sunt pentru muncitorii necalificaţi, fie că este vorba despre muncitorii în demolarea clădirilor şi căptuşeli zidărie de muncitorii necalificaţi în montarea pieselor sau de muncitorii pentru spargerea şi tăierea materialelor. Joburi multe sunt şi pentru lucrătorii comerciali, lucrători gestionari, pentru conducătorii auto transport rutier mărfuri, sau pentru manipulanţii de mărfuri. Șanse de angajare au și finisorii de terasament, dulgherii sau dulgherii restauratori. Se mai caută ajutor de bucătar, operatori prelucrare şi validare date sau operatori la maşini unelte cu comandă numerică. De asemenea, există oferte pentru tehnicieni mecanici, sudori, stivuitorişti, şoferi autoturisme şi camionete, sobari, vânzători, vatmani.
Există oferte şi pentru absolvenţii de studii superioare: consilier juridic, consilier instituţii publice, administrator bancar, administrator societate comercială, administrator cont,  director vânzări, manager resurse umane. De asemenea, există oferte pentru joburi de sezon ca: bucătar, cameristă, ospătar, ajutor de ospătar.