Având în vedere că în Parcul Industrial I Oradea își desfășoară activitatea 45 de companii, cu un număr de aproape 5.000 de angajați, Primăria Oradea a realizat toate demersurile necesare pentru construirea unei grădinițe, astfel încât angajații să aibă posibilitatea să-și aducă copiii la creșă și grădiniță în apropierea locului de muncă.

La finalul anului 2018, municipalitatea a semnat contractul privind serviciile de proiectare și execuție de lucrări pentru construirea creșei și grădiniței din Parcul Industrial I Oradea, cu echiparea infrastructurii educaționale pentru educația timpurie antepreșcolară și preșcolară, cu asocierea formată din Drum Asfalt - lider de asociere (90%), Trameco - asociat (8,36%) și Novartis - asociat (1,64%), prețul contractului fiind de puțin peste 6,15 milioane de lei, fără TVA.

Lucrările au început pe 3 iunie 2019, iar momentan viitoarea grădiniță de pe str. General Mărdărescu nr. 12 este în plină construcție, 65% din lucrări fiind gata. Până în prezent s-au executat săpături generale până la cota de 3,80 m pentru realizarea fundațiilor, s-a îmbunătățit terenul de fundare cu o pernă de balast compactat în straturi succesive de 30 de cm grosime până la cota - 2,00 m, s-a efectuat cofrarea, armarea și turnarea betonului în fundații, s-a realizat turnarea plăcii de beton de la parter, au fost executați stâlpii și zidăria atât la parter, cât și la etaj, au fost turnate plăcile din beton peste parter și etaj, tencuielile interioare și finisajele cu glet la parter au fost finalizate, tâmplăria exterioară a fost montată, a fost finalizată montarea termosistemului și izolarea acoperișului tip terasă și a fost montat sistemul de încălzire prin pardoseală. În prezent constructorul lucrează la finisarea fațadelor și la finisajele interioare.

Imobilul are un regim de înălțime de P+1E, cu funcțiunile separate atât pe niveluri, cât și în cadrul creșei și grădiniței, prin asigurarea accesului separat și a spațiilor conexe dedicate (cabinet medical, izolator).

Creșa își va desfășura activitatea pe jumătatea suprafeței parterului, iar grădinița se va întinde la parter și la etaj. Spațiile dedicate zonei administrative și de birouri sunt grupate și poziționate astfel încât să faciliteze accesul personalului la sălile de grupă și la spațiile de joacă exterioare.

Prin investiție se vor asigura, de asemenea, dotările și echipamentele pentru spațiile interioare și exterioare necesare desfășurării activității: măsuțe, scaune, dulăpioare, pătuțuri, rafturi, băncuțe, mese de înfășat, echipamente de joacă, mobilier pentru personal.

Capacitatea noii unități școlare va fi de 120 de copii, din care 40 de locuri sunt pentru învățământul antepreșcolar și 80 pentru învățământul preșcolar.

Contractul de proiectare și execuție lucrări se derulează pe fonduri europene.