Anul 2020 a fost declarat de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române drept Anul omagial al pastorației, părinților și copiilor și Anul comemorativ al filantropilor ortodocși români, pe tot cuprinsul Patriarhiei Române.

În acest context, Parohia Subpiatră a întreprins o acțiune social-filantropică pentru o familie din satul Subiatră, aflată în dificultate, care avea nevoie urgent de sprijin spiritual și material. Acestei familii cu patru membri, în urma unui incendiu, i-a fost distrusă casa cu bunurile din ea.

Duminică, 18 octombrie a.c., în biserica parohială din satul Subpiatră, după săvârșirea Sfintei Liturghii și a Tainei Sfântului Maslu, copiii și tinerii din grupele de cateheză ale parohiei au susținut un recital de pricesne în scop caritabil. Întreaga comunitate parohială s-a mobilizat pentru a ajuta spiritual și material această familie, donând bani, alimente, materiale de construcție, haine și mobilă.

Preotul paroh Lucian Crișan exprimă recunoștință și prețuire față de toți cei care au sprijinit și doresc să ajute în continuare această familie greu încercată, devenind, astfel, după cum spunea Preafericitul Părinte Patriarh Daniel: „Mâinile iubirii milostive a lui Dumnezeu pentru oameni”.