Ca în fiecare an la 1 octombrie, Direcția de Asistență Socială Oradea a sărbătorit, și de această dată, Ziua Internaţională a Persoanelor Vârstnice, alături de seniorii din comunitate.

În zi de sărbătoare, reprezentanții DASO i-au vizitat, pentru a le face o bucurie, pe bunicii din Casa Frențiu, împreună cu câțiva vârstnici colaboratori de la: Centrele Multifuncționale, Uniunea Femeilor, Asociația Persoanelor Vârstnice Parțium, Asociația Femeilor Ortodoxe și de la Uniunea Județeană a Pensionarilor Bihor.

După doi ani în care nu s-au putut întâlni din cauza pandemiei, vârstnicii, părinții și bunicii s-au bucurat de această reîntâlnire, singurătatea spunându-și cuvântul în această perioadă grea. Persoanele care au participat sunt toate vaccinate și au respectat măsurile de siguranță.

„Mă bucur că sunt astăzi aici, să sărbătoresc alături de dumneavoastră, dragi bunici și părinți, această zi specială, Ziua Persoanelor Vârstnice. Împreună cu dumneavoastră, am derulat și în acest an, dificil pentru noi toți, proiecte frumoase pentru comunitate. Vă mulțumesc de asemenea, atât în numele meu, cât şi al colegilor mei pentru bogata experienţă profesională şi de viaţă împărtăşită și vă doresc multă sănătate în continuare. Știu că puneți mult suflet în tot ceea faceți, vă respect, vă apreciez și vă mulțumesc în mod deosebit pentru tot ceea ce ne-ați învățat de-a lungul vieții”, a spus directorul DAS Oradea, Anca Grama, în deschiderea evenimentului. La finalul discursului, aceasta le-a urat un sincer şi călduros „La mulţi ani!” și le-a mulțumit celor care s-au implicat în organizarea evenimentului, firmei Select Catering şi părintelui Olimpiu Todorean, preşedintele Asociaţiei Caritas Eparhial.

La rândul său, Olimpiu Todorean a precizat: „Vreau să vă mulţumesc că aţi ales această „ casă” şi anul acesta pentru a sărbători acest moment atât de important - Ziua Persoanelor Vârstnice! Vă doresc să aveţi parte de o sărbătoare binecuvântată şi câţi ani veţi mai avea, să fie cu pace şi linişte!”

Prezentă la eveniment, viceprimarul Arina Moș a mulţumit celor prezenţi pentru interesul pe care aceştia îl manifestă faţă de problemele comunităţii orădene şi pentru rolul lor activ în administraţia locală de-a lungul anilor şi a subliniat: „Ne bucurăm că reușim, astăzi, de Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice, să ne întâlnim și să vă sărbătorim. E important să fim împreună, să știți că aveți atât sprijinul meu personal, instituțional, ca viceprimar, cât și sprijinul domnului Florin Birta, primarul municipiul Oradea. Suntem aproape de dumneavoastră și nu vă lăsăm singuri niciodată. Vă doresc La mulţi ani, multă sănătate și bucurați-vă unii de alții!”

Spectacolul inedit de divertisment a fost susţinut pe întreg parcursul desfăşurării evenimentului de către Trupa „Radu Moş”, nume cunoscute în muzica populară, originare din Bihor, câştigătoare de trofee la festivaluri din judeţ şi ţară și de Ovidiu Lazăr, renumit artist orădean.

Miorița Săteanu, cetățean de onoare al municipiului Oradea și membru al Parlamentului Seniorilor din România, a participat la această importantă sărbătoare, iar colaboratoarele domniei sale au încântat auditoriul cu un recital de poezii.

La finalul evenimentului, invitaţii au fost răsfăţaţi cu un delicios tort aniversar, făcut special pentru ei şi au primit, în semn de apreciere, câte un cadou și un tablou, oferit din partea firmei Four Decor International, cu sprijinul Asociației Caritas Eparhial.