Înainte de începerea noului an școlar, doamnele din Asociația Femeilor Ortodoxe din Valea lui Mihai au pregătit pachete cu rechizite școlare și dulciuri pentru elevi și au vizitat numeroase familii nevoiașe din localitate. 

Zilele trecute, doamnele din filiala Valea lui Mihai a Asociației Femeilor Ortodoxe din Episcopia Oradiei i-au vizitat pe cei 19 copii de la Căminul de zi al Fundației Sfântul Francisc din Valea lui Mihai, precum și mai multe familii nevoiașe din orașul lor.

Nu este prima vizită de acest gen, doamnele din asociație oferindu-le, periodic, cu sprijinul bisericii ortodoxe din Valea lui Mihai, pachete cu cele necesare: haine, rechizite, dulciuri etc. A devenit o tradiție ca, în fiecare an, la începerea noului an școlar, membrele din această asociație să le ofere elevilor din clasele 0-IV de la Școala Gimnazială ,,Zelk Zoltán” din Valea lui Mihai pachete cu rechizite și dulciuri.

„Considerăm că e nevoie să fim receptivi și atenți la nevoile celor din jurul nostru, mai ales în această perioadă grea prin care trecem cu toții. Ne bucurăm că le-am putut oferi câte un mic pachet acestor copii și am văzut un zâmbet pe fețele lor triste, deseori din cauza greutăților cu care se confruntă zi de zi. Le dorim tuturor copiilor și cadrelor didactice multă sănătate și mult succes în noul an școlar! Bunul Dumnezeu să-i ajute și să-i păzească pe toți!”, este mesajul transmis de Livia Bara, cea care coordonează activitatea femeilor ortodoxe din Valea lui Mihai.

Filiala Valea lui Mihai a AFOREO s-a înființat în urmă cu trei ani, la inițiativa părintelui paroh Marius Dumitru Popa, parohul bisericii ortodoxe din localitate, și a Vioricăi Cherteș, președinta AFOREO.

„În prezent, reunește 52 de membre. Este cea mai activă dintre cele patru filiale pe care le are Asociaţia Femeilor Ortodoxe Române din Episcopia Oradiei. Organizează periodic activități cu caracter religios, social-filantropic și cultural, dar și pelerinaje la mănăstiri și locurile sfinte din țară”, ne-a declarat Viorica Cherteș, președinta AFOREO.