Fie că sunt mai mari, fie că sunt mai mici, la Centrul de zi, aflat în subordinea Direcției de Asistență Socială Oradea, au loc activități atractive pentru toți copiii și pe perioada vacanței.

Un voluntar foarte talentat s-a ocupat de cei mici transformându-i prin picturile pe față în eroii preferați din desene animate. Copiii mai mari și-au exersat abilitățile motrice și dexteritatea confecționând din hârtie colorată diverse animale sub formă de origami. Creta colorată și o bucată de asfalt au devenit pentru copii instrumente ale imaginației, iar, ca atmosfera să fie de vacanță, centrul a fost decorat cu multe baloane, iar copiii, răsfățați cu înghețată. Cum vacanța e abia la început, urmează pentru ei o serie de alte activități interesante.

Centrul din subordinea DASO sprijină copiii de vârstă școlară care frecventează diferite unități de învățământ, copii din familii aflate în situații de risc social, în scopul unei reintegrări optime în familie sau a prevenirii abandonului familial și a instituționalizării, asigurând pe timpul zilei îngrijire, hrană, educație, consiliere și orientare școlară și profesională.

Personalul de aici, pe lângă grija pe care le-o poartă acestor copii, asigurându-le activități de educație, recreere și socializare, ajutându-i să se dezvolte armonios, îi îndrumă și pe părinții acestora să afle ce au de făcut, astfel încât să construiască o relație bună cu copiii, să disciplineze și să le ofere iubire și afecțiune.