La Centrul Social Multifuncțional Ioșia, doamnele din comunitate, alături de directorul DAS Oradea, Anca Grama, au întâmpinat primăvara sărbătorind atât Mărțișorul, cât și  Ziua Internațională a Femeii.

Cu sprijinul Ioanei Indrieș, comisar în cadrul IPJ Bihor, a agentului șef Anca Tuduce - Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității și a Ilenei Pușcaș de la Fundația Lampas, evenimentul intitulat „Oferă o floare, oferă respect și siguranţă - Stop violenței!” a fost unul interactiv, plin de zâmbete și voie bună. Doamnele prezente la eveniment, alături Miorița Săteanu, au discutat despre rolul femeii în familie și în societate și pe lângă mărțișoare, flori și dulciuri, au primit sfaturi și informații utile cu privire la prevenirea și combaterea violenței față de persoanele vârstnice, cum pot ajuta victimele violenței domestice instituțiile care pot oferi ajutor, precum și despre prevenirea victimizării persoanelor vârstnice. Directorul DAS Oradea, Anca Grama, a accentuat rolul important pe care îl au ONG-urile prin serviciile sociale pe care le acordă persoanelor vulnerabile venind în completarea și sprijinul instituțiilor statului pentru aceste persoane, fiind evidențiat și apreciat rolul Inspectoratului Județean de Poliție Bihor, mai ales prin acțiunile de prevenție pe care le desfășoară atât în rândul tinerilor, cât și al vârstnicilor, Fundației Lampas, care de câțiva ani acordă în municipiul Oradea servicii gratuite de consiliere psihologică, socială și juridică victimelor violenței domestice.

,,Le-am adresat doamnelor un cuvânt de mulțumire pentru toată grija lor față de familie și pentru implicarea în comunitate, pentru că sunt active și puternice și dau viață centrelor multifuncționale. Noi, la Direcția de Asistență Socială, vedem multe povești de viață, femei încercate de greutăți, ne implicăm să sprijinim și să facem mici bucurii acolo unde este nevoie, iar cel mai important este să fim sănătoși și să avem grijă de sănătate, ca să putem face lucruri bune mulți ani înainte”, a precizat Anca Grama, directorul executiv al Direcției de Asistență Socială Oradea.

Miorița Săteanu a punctat faptul că, deși sunt legiferate drepturile femeilor, acestea nu sunt întotdeauna respectate, însă istoria dar și prezentul pot aduce oricând în prim plan determinarea femeii care a izbândit în toate domeniile vieții. Pentru că este început de primăvară pentru doamnele prezente s-a acordat pe lângă un mărțișor și o floare, și un „cadou” muzical. Acesta a venit din partea Mihaelei Cozman, elevă în clasa a IX-a A la Colegiul Național „Iosif Vulcan” (premiată la concursuri naționale de muzică ușoară, dar și campioană și vice-campioană națională la karate cadet), care a încântat audiența cu cântece de suflet despre mamă. În fiecare zi, centrele multifuncționale din cartiere sunt deschise tuturor celor care doresc să socializeze şi să participe la o serie de activități.