În perioada următoare, se vor distribui tichetele sociale pe suport electronic pentru mese calde. Valoarea unui tichet este de 180 de lei/lună.

Direcţia de Asistenţă Socială Oradea aduce la cunoştinţa cetăţenilor municipiului Oradea că, în perioada următoare, se vor distribui tichetele sociale pe suport electronic pentru mese calde, conform prevederilor OUG nr. 115/2020, cu modificările ulterioare, privind unele măsuri pentru sprijinirea categoriilor de persoane cele mai defavorizate care beneficiază de mese calde pe bază de tichete sociale pe suport electronic, acordate din fonduri externe nerambursabile, precum și unele măsuri de distribuire a acestora, prin POAD.

Distribuirea acestor tichete se va face de către echipele mobile din cadrul Direcției de Asistență Socială Oradea, următoarelor categorii: persoanele care au împlinit vârsta de 75 de ani sau peste această vârstă, care beneficiază de indemnizație socială pentru pensionari sau alte drepturi stabilite prin legi cu caracter special, plătite prin casele teritoriale de pensii; persoane/ familii fără adăpost, inclusiv persoanele/ familiile care au fost evacuate și familiile cu copii care nu au domiciliu stabil, cu precădere cele monoparentale.

Astfel, fiecărui beneficiar îi va fi înmânat un plic, care va conține: tichetul social pe suport electronic pentru mese calde, codul pin necesar activării cardului, precum și lista unităților afiliate unde aceștia pot utiliza tichetul.

Valoarea unui tichet este de 180 de lei/lună.

„Dorim să precizăm faptul că, în cazul în care destinatarii finali beneficiază de mai multe indemnizații sau venituri din pensii aflate în plată, și valoarea cumulată a acestora depășește valoarea indemnizației sociale pentru pensionari, aceștia nu pot beneficia de tichete sociale pe suport electronic pentru mese calde”, menționează reprezentanții Direcției de Asistență Socială Oradea.