Direcţia de Asistenţă Socială Oradea (DASO) are în structura sa 13 creşe în municipiul Oradea, care oferă servicii cu caracter social, medical şi educaţional, pentru creşterea, îngrijirea si educarea timpurie a copiilor cu vârstă antepreşcolară.

 

Misiunea creşelor este aceea de a asigura servicii de îngrijire şi supraveghere, fiind un suport pentru părinţii care se întorc la muncă.

În acest an, în urma încheierii sesiunii de depunere a dosarelor pentru înscrierea copiilor la creşă, numărul solicitărilor a depăşit numărul locurilor existente în cele 13 creşe.

„Sesiunea de depunere a dosarelor la creşă se desfăşoară doar în luna iunie, acest lucru având ca scop identificarea nevoii din comunitate, pentru a avea o evidenţă clară asupra cererii şi ofertei şi pentru o bună organizare în sprijinul susţinerii familiilor care aleg să se întoarcă la muncă.

Ca atare, în acest an, cu sprijinul Primăriei Municipiului Oradea, intenţionăm să deschidem o nouă locaţie pentru creşă, în centru oraşului - pentru a cuprinde cât mai mulţi solicitanţi - astfel încât să-i sprijinim pe cei care nu s-au regăsit pe liste, un număr de 91 de copii aflându-se pe lista de aşteptare”, anunță, printr-un comunicat de presă, Direcția de Asistenţă Socială Oradea.

Potrivit documentului, copiii aflaţi pe liste cu menţiunea „în aşteptare” vor fi admişi la creşă în ordinea punctajului obţinut şi în funcţie de locurile disponibile.

„Îi rugăm pe cei care au ocupat un loc la creşă, dar, din diferite motive, nu mai au această nevoie pentru copiii lor, să ne anunţe, până la data de 5 septembrie 2018, la adresa de email daso@rdsor.ro”, mai transmite DAS Oradea.