Orădenii sunt chemați sâmbătă, 23 martie, de la ora 11.00, să participe la a 14-a ediție a „Marșului pentru viață”. Evenimentul se va desfășura pe traseul Piața Unirii, Calea Republicii până la Magazinul Crișul.

 

Marșul pentru viață va avea loc în acest an sub genericul „Construim împreună pentru viață”. Evenimentul reprezintă punctul culminant al „Lunii pentru viață”, desfășurată în perioada 1-31 martie, având aceeași temă ca a marșului. Anul acesta, marșul va avea loc în peste o mie de localități din România și Republica Moldova.

Desfășurat atât la nivel national cât și internațional, Marșul pentru viață urmărește conștientizarea deplinei umanități a copiilor nenăscuți și a nevoii de a sprijini femeile în criză de sarcină, pentru ca acestea să-și poată naște copiii, care să trăiască și să aibă o viață frumoasă și fericită.

„Așadar urmărim să construim împreună o cultură a sprijinului față de femeia însărcinată, a celebrării valorii infinite și a demnității fiecărei persoane umane din primul moment al existenței ei. Important de subliniat este faptul că Marșul pentru viață este un eveniment apolitic și neconfesional”, susțin organizatorii.

Marșul va debuta cu o adunare publică organizată în Piața Unirii, sâmbătă, 23 martie, începând cu ora 11.00, urmată de marșul propriu-zis pe traseul: Piața Unirii, Calea Republicii până la Magazinul Crișul.

Evenimentul este organizat de Asociația Părinți pentru Ora de Religie, filiala Bihor, cu sprijinul cultelor creștine din județul Bihor.