Directorul general Dorel Dulău ne-a oferit joi, 18 august, informații la zi despre stadiul demersurilor pentru eficientizarea energetică a sediului Casei Județene de Asigurări de Sănătate Bihor.

 

„Am primit de la Casa Națională de Asigurări de Sănătate suma de 153 de mii de lei, bani alocați investițiilor, pentru anveloparea sediului CAS  Bihor de pe Calea Borșului, nr. 5. Pentru că legea și contractul de administrare ne obligă să obținem din partea proprietarului – Consiliul Județean Bihor – acordul obligatoriu, expres și prealabil demarării oricăror lucrări, am solicitat un astfel de act, întâi în mai, apoi în iulie a.c. Totodată, printr-o notă internă, i-am însărcinat pe membrii compartimentului juridic al CAS să colaboreze interinstituțional cu omologii lor de la Consiliul Județean Bihor în vederea găsirii formulei juridice corecte de investire a sumei amintite. De asemenea, vom solicita suplimentare de fonduri de la CNAS în vederea realizării lucrării de anvelopare a clădirii.

Menționez că solicitarea acordului din partea Consiliului Județean Bihor am făcut-o cu înștiințarea Direcției Generale Economice a CNAS, pentru ca alocarea bugetară menționată să fie trecută în semestrul II al anului 2022, ceea ce ne oferea timpul necesar primirii acordului prealabil al CJ Bihor, necesar, după cum precizam, inițierii lucrărilor de investiții”, afirmă directorul CAS Bihor.

În actualul context epidemiologic, directorul general Dorel Dulău consideră că modernizarea actualei clădiri a CAS Bihor este o soluție mai realistă decât mutarea într-un alt sediu: „Așa cum am mai spus, nu putem ca într-o situație pandemică în plină desfășurare, din păcate, CAS Bihor fiind finanțatorul serviciilor medicale pentru întregul județ, când bihorenii așteaptă de la noi finanțarea corectă a actului medical, să ne ocupăm de mutarea sediului.

Constatăm că virusul SARS-CoV-2 este în plină expansiune, deci, avem obligația de a fi activi, alături de celelalte instituții medicale, sub coordonarea directă a CNAS. Suntem o instituție cu profil medical și financiar pentru toți bihorenii, iar sănătatea acestora depinde și de strictețea și responsabilitatea cu care ne îndeplinim sarcinile. Se poate lesne observa că, până acum, CAS Bihor și-a îndeplinit cu succes obiectivele legale în ceea ce privește respectarea și valorificarea drepturilor asiguraților din județul nostru˝.

În urma adresei CAS din 29 iulie 2022, consilierii județeni au aprobat, chiar în cadrul ședinței din 18 august, Proiectul de hotărâre privind acordul Județului Bihor - Consiliul Județean Bihor dat în favoarea Casei de Asigurări de Sănătate Bihor, în vederea realizării lucrărilor de investiții necesare pentru creșterea eficienței energetice a imobilului situat în Oradea.