„Faceți binele, căutați dreptatea!” (Is 1,17) este un îndemn benefic în orice context, în orice perioadă. Ne introduce în atmosfera Rugăciunii Comune din acest an şi reprezintă moto-ul biblic care se constituie ca temă de reflecţie pentru întâlnirile ecumenice din acest an.

„Rugăciunea pentru unitatea creştinilor, care se pregăteşte să înceapă în întreaga lume în luna ianuarie, va cuprine în Oradea opt seri de rugăciune în locaşurile de închinăciune ale celor opt culte participante, la care se adaugă încă o ocazie specială, aceasta fiind Seara de Rugăciune a Tinerilor, găzduită de această dată de către Biserica Reformată”, anunță Laura Ologu, reprezentanta Biroului Pastoral al Episcopiei Greco-Catolice din Oradea.

Potrivit acesteia, proiectul Colectei Comune va fi, în acest an, în grija Bisericii Catolice, care, în cadrul deschiderii evenimentului din ziua de duminică, 15 ianuarie, începând cu ora 17.00, va comunica destinaţia sumei care se va aduna.

Începând din acest an, s-a convenit ca, în toate zilele evenimentului, să fie rostită Rugăciunea „Tatăl Nostru”, inclusiv în limba ebraică, pe lângă limba română și limba maghiară. Repartizarea cultelor în funcţie de calendarul de desfăşurare, programul şi adresele locaşurilor de cult care vor găzdui evenimentul se pot găsi pe afiş, pe site ori în presa locală.