Pentru a marca Ziua Internaţională pentru Eliminarea Violenţei Împotriva Femeilor, statuată pe 25 noiembrie, studenții din anul II de la Specializarea Jurnalism, din cadrul Facultății de Istorie, Relații Internaționale, Științe Politice și Științele Comunicării (Universitatea din Oradea), organizează, astăzi, 24 noiembrie, un eveniment intitulat „Dragostea nu lovește!”.

Ziua Internațională pentru eliminarea violenței împotriva femeilor a fost stabilită în anul 1999 prin Rezoluția 54/134 adoptată de către Adunarea Generală a ONU, data aleasă fiind 25 noiembrie a fiecărui an. Această zi reprezintă un prilej important pentru a reflecta asupra problemelor legate de violența domestică și pentru a promova o societate în care iubirea și respectul să prevaleze. Pentru a marca acest moment, studenții orădeni din anul II, de la Specializarea Jurnalism, vă invită la evenimentul „Dragostea nu lovește!”, care are loc astăzi, 24 noiembrie, începând cu ora 11.00, în sala 002, clădirea C 55, Campus 2 al Universității din Oradea. Maria Oprea, studentă anul II, va fi moderatorul discuțiilor. În cadrul evenimentului vor fi o  serie prezentări și o sesiune de Q&A.

Vor lua cuvântul: Ioana Indrieș, comisar șef de poliție în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor; Ottilia Vura, psiholog, coordonator proiecte la Fundația Lampas; dr. Cristina Liana Pușcaș, cadru didactic asociat la Specializarea Jurnalism; Rebeca Șoptirean, studentă la Specializarea Jurnalism.

„Scopul evenimentului este unul de conștientizare cu privire la violența domestică și de a promova ideea că „Dragostea nu lovește!”. Prin implicarea dumneavoastră, putem contribui la construirea unei societăți în care fiecare individ să se bucure de relații sănătoase și respectuoase. Vă mulțumim pentru susținere și sperăm să vă avem alături în acest demers important!”, transmit organizatorii.

Korber-Radács Cyntia, Jurnalism, Anul II