Eveniment de suflet, ieri, la Mănăstirea Sfintei Cruci. Elevii din clasa I, de la Liceul de Arte din Oradea, le-au adus cadouri copiilor nevoiași cu ocazia Crăciunului, au stat de vorbă cu Maica Justina și au cântat colinde.

Agitație mare în curtea Liceului de Arte ieri, în jurul orei 12.00. După câteva săptămâni în care cadrele didactice și copiii au strâns pachete pentru nevoiași, luni, a sosit în sfârșit ziua să le ducă. S-au strâns peste 100 de pachete cu rechizite, încălțăminte, haine, jucării și dulciuri. Micuții au învățat să fie mai buni implicându-se activ în tot procesul, de la alegerea jucăriilor și hainelor până la depozitarea pachetelor în sala de clasă și apoi în Biserica Sfintei Cruci. În jurul orei 12.30 au fost întâmpinați în lăcașul de cult de Maica Justina care le-a povestit despre însemnătatea Crăciunului și a răspuns întrebărilor pe care cei mai curioși nu au ezitat să i le adreseze. A urmat apoi un moment artistic în care micuții au cântat 5 colinde impresionându-i pe toți cei aflați în Biserică. Pentru a avea un simbol de care să-și amintească cu plăcere, copiii au primit la final câte o icoană a Maicii Domnului.

Acțiunea este organizată anual fiind întreruptă doar de cei doi ani pandemici, iar scopul ei a fost de a-i ajuta pe micuți să învețe să fie buni și darnici cu semenii lor.

O altă acțiune inedită, care a avut ca scop stimularea competitivității, dar și recapitularea materiei a fost organizată săptămâna trecută de învățătoarea clasei I, Valeria Bunica.

„Concursul Știi și câștigi a fost gândit ca o evaluare mai atractivă a cunoștințelor acumulate. Întrebările au cuprins toată materia parcursă, pe domenii: Matematică și științe, Comunicare îl limba română, Arte, Muzică. Copiii sunt mai deschiși, răspund mai încrezători știind că pot să își aleagă și premii. Plus că prețuiesc foarte mult ce au dobândit prin munca și știința lor. Indiferent de ce primesc, un creion, o radieră, pentru ei este de mare preț”, a explicat Valeria Bunica.