Şi în acest an, Fundaţia Comunitară Oradea a încurajat copiii din familii defavorizate sau marginalizate social să-şi continue studiile. Astfel, 45 de copii au primit rechizite, încălţăminte şi haine pentru a putea merge la şcoală.

Acţiunea face parte din proiectul Fondul de Burse şi nu ar fi fost posibilă fără sprijinul orădenilor. Astfel, de la finele lunii august şi până în data de 7 septembrie, aceştia au fost invitaţi să se implice şi să aducă la sediul Fundaţiei Comunitare donaţii pentru elevi. Ghiozdane, penare, stilouri, radiere, ascuţitoare, seturi de acuarele, seturi de pensule, un liniar, un set de creioane colorate, creioane grafice, caiete de matematică, caiete pentru scriere, blocuri de desen sau caiete de geografie şi biologie au fost pe listele donatorilor. De asemenea, au fost aduse haine şi încălţăminte pentru elevi.

„Mulțumim mult donatorilor pentru grija cu care au pregătit ghiozdanele și voluntarilor noștri fără de care nu ne-am fi descurcat să ducem la bun sfârșit acțiunea de a echipa 45 de copii!”, au transmis reprezentanţii fundaţiei.

De mai bine de patru ani, Fundația Comunitară Oradea încurajează prin programul Fondul de Burse continuarea studiilor elevilor care sunt în pericol să abandoneze școala din cauza veniturilor mici ale familiei din care fac parte.

„Oferim burse pentru un număr de 45 de copii, în valoare de 1.000 lei/an, sub formă de bunuri, care sunt distribuite trimestrial. Costurile acoperite de bursă sunt: rechizite, articole de îmbrăcăminte și încălțăminte. Credem că acești tineri, odată ajutaţi să-și atingă întregul potenţial, pot aduce un aport semnificativ la îmbunătăţirea calității vieţii comunitare”, mai arată organizatorii.